HDP Mardin Milletvekili ve Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi Mithat Sancar, komisyonun Gültan Kışanak’ı üç saat dinledikten sonra polisin Kışanak’ı Diyarbakır’a iner inmez gözaltına almasını, “AKP darbeyle mücadele etmiyor, darbeyi sürdürüyor. Darbe Komisyonu da ağır bir darbe yemiştir” sözleriyle eleştirdi. Sancar, Kışanak’ın gözaltına alınmasının ardından şunları söyledi:

“DARBE KOMİSYONU AĞIR BİR DARBE YEMİŞTİR”

Bugün Gültan Kışanak’ın Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda üç saat konuştuktan sonra Diyarbakır’a indiğinde havaalanında gözaltına alınmasının anlamı şudur: Darbe Komisyonu da ağır bir darbe yemiştir! Darbe Komisyonu’nun inandırıcılığı da darbe girişimini aydınlatma hedefi olduğu iddiası da gerçekliğini yitirmiştir.

‘YAPILAN DARBE UYGULAMASIDIR’

Bu yapılan bir darbe uygulamasıdır ve görüyoruz ki darbe devam ediyor. Bu şekilde darbe girişimiyle mücadele ettiğini iddia edenler de halkla dalga geçiyorlar herhalde. Darbeciler ne ister? Siyaseti devre dışı bırakmak ister. Hükümet de bunu yapıyor. Darbeciler ne ister? Her türlü baskıyı yapmak ister. Hükümet de bunu yapıyor. Darbeciler ne ister? Kutuplaşma, gerilim, baskı ortamını beslemek ister. Hükümet de bunu yapıyor. Peki darbeyi yapmak isteyenle şu anki yönetim arasında ne fark var? İki aynı anlayış, aynı hedefler, aynı yöntemler. O zaman kim darbeci, kim darbeye karşı mücadele ediyor?

‘SIRA HDP MİLLETVEKİLLERİNE GELECEK SENARYOSU’

AKP darbeyle mücadele etmiyor, darbeyi sürdürüyor. Önce daha küçük belediyelerden başladılar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atanır, belediye başkanları tutuklanırsa sıra HDP’nin Meclis grubuna yönelebilir. Bir süredir bir takım çevrelerde bu dile getiriliyordu. Şimdi bunların sadece senaryo olmadığı anlaşılıyor.

(Kaynak:gazeteDuvar)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr