'Kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil, Gezi Parkı protestoları sırasında Antalya'da gözaltına alınıp bir süre Alanya'da cezaevinde kaldı. PKK'li olduğu iddia edilen tutuklularla aynı koğuşta kalan Karacagil, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra ortadan kayboldu. PKK'ye katıldığı tespit edilen Ayşe Deniz Karacagil, bir süre önce Rakka'daki çatışmada öldürüldü.
Karacagil'in yıllar önce boşanan annesi Nuray Erçağan ile babası Ömer Karacagil, kızlarının cenazesine katılmak için 13 Haziran'da Mürşitpınar sınır kapısını geçerek Suriye'ye gitti.
5 YPG'li ile birlikte Kobani'de Karacagil için düzenlenen cenaze töreninde çekilen fotoğrafların medyada paylaşılması üzerine, Nuray Erçağan ile Ömer Karacagil hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Antalya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin talimatı üzerine Nuray Ercağan ile Ömer Karacagil'in adreslerinde 16 Haziran günü arama yapıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine de Karacagil'in annesiyle babası, Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan bindikleri uçakla Türkiye'ye döndüğünde dün sabah Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı. İstanbul'da sevk edildikleri Anadolu Adliyesi'nden SEGBİS aracılığıyla Antalya 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce ifadeleri alınan çift, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Terör örgütü propagandası yapmak suçundan haklarında soruşturma başlatılan Erçağan ile Karacagil'in, Antalya'da yargılanması bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr