Minibüs şoförü 6 çocuk babası Akif Tosun, bir süre önce merkez Yüreğir İlçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki emekli Orhan Ertok'un 3 katlı evinin 2'nci katını kiraladı. İddiaya göre, önce kirayı geç ödedi, sonraki aylarda ise hiç ödemedi. Bu nedenle ev sahibi ile kiracı arasında tartışmalar yaşandı. 12 Şubat'ta gece alkol alıp eve gelen Akif Tosun, ev sahibinin otomobilini tekmeleyip camını kırarak bağırmaya başlayınca çıkan tartışmada Orhan Ertok, tabancasını çıkararak kiracısına 10 el ateş ederek öldürdü.

'2 AY KİRA ÖDEYEMEDİ'

Tutuklanan Orhan Ertok hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk kez hakim karşısına çıkan Orhan Ertok, olay günü Akif Tosun'un evine gelip küfür ettiğini, arabasının camını kırdığını ileri sürerek, "Elindeki taşla kafama da vurmaya çalıştı. Küfür ediyordu sürekli. Silahımı çekip rastgele ateş ettim" dedi.

Ölen Akif Tosun'un eşi Dilek Tosun ise dolmuş şoförlüğü yapan kocasının işsiz kaldığını, bu nedenle 2 ay kirayı ödeyemediğini söyledi. Sanığın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr