Gar patlaması iddianamesine göre Durmaz’ın evinde ele geçirilen bilgisayarda bulunan bir dokümanda “biz programı kullanmaya başladık gmail adresimiz. [email protected] com mesajları buraya yollarsınız” denildi. Cumhuriyet’in girdiği mail adresinden, 10 Ekim 2015’den önce 23 Eylül 2015’te başlayan ve patlamadan sonra 18 Ekim 2015’te son bulan yazışmalar çıktı. Sarp Ataberk ve Hiram Kara adlı iki kişi arasında geçen yazışmaların şifreli olması dikkat çekti. Bu kişilerden birinin Durmaz, diğerinin ise örgütün Türkiye sorumlusu İlhami Balı olduğu tahmin ediliyor.

Söz konusu hesap, 10 Ekim 2015’te yaşanan Ankara katliamı öncesi kullanılmaya başlanmış. İlk mesajlaşmalar, Sarp Ataberk adlı kişi ile “duman” adlı kişi arasında 23-26 Eylül 2015 tarihinde sadece “merhaba”laşmaktan ibaret yaşandı.

Ancak asıl yazışmalar, Sarp Ataberk adlı kişi ile “Hiram Kara” adlı kişi arasında Ankara katliamı öncesinde başladı, katliamdan 8 gün sonraya kadar devam etti. Yazışmalarda birbirine “Kanka” diye hitap eden iki kişi, birbirlerine şarkı, kız arkadaş, köy, manzara gibi fotoğraf ve videolar gönderdi. Ancak video ve fotoğraflar indirildiğinde hiçbir görüntü alınamadı. Bunların şifrelendiği ve özel programlar yoluyla açıldığı tahmin ediliyor.

Kilis saldırısı

Kilis’te, 1 Eylül 2015’te terör örgütü IŞİD’in kontrol ettiği bölgeden açılan ateş sonucu bir asker şehit olurken, yaşanan çatışma sonrasında da bir asker ile irtibat kesilmişti. IŞİD, daha sonra Iğdır nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki er Serter Taş’ın Rakka’da hapishanede tutulduğunu duyurdu. Bu eylemin, Türkiye’deki kanlı saldırıların talimatını veren IŞİD’in Türkiye sorumlusu İlhami Balı tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Kilis Emniyet Müdürlüğü’nce teknik takibe alınan Suriye uyruklu “İsa” isimli şahsın bir görüşmede, sınırı geçerken “Ebubekir” kod adlı İlhami Balı’nın ateş ederek bir askeri şehit ettiğini, diğerini de yanında götürdüğünü söylediği tespit edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr