Kilis kent merkezine geçtiğimiz Salı, iki adet roketatar mermisi düşmüş, belediye işçileri 42 yaşındaki Mehmet Emin Onarıcı ve 48 yaşındaki Mehmet Hanifi Sağlam kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti. Patlamada altı kişi de yaralanmıştı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, katyuşa füzeleriyle yaralanan yurttaşları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. 

"BİZİM ÜZERİMİZE DE GELEBİLİR"

Ziyareti sırasında hasta yakınını, “Geçmiş olsun. Beterin beteri var” sözleriyle teselli eden Tapsız, daha sonra yaralının yakınına giderek şöyle konuştu: “Her zaman bizim üzerimize de gelebilir, bilmiyoruz ki. Ama biz şimdi şöyle söyleyeyim; abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz.”

Üç kişi hayatını kaybetmişti

Kilis’e 12 Nisan tarihinde Suriye sınırından atılan roketatar mermilerini sonucu belediye işçileri 42 yaşındaki Mehmet Emin Onarıcı ve 48 yaşındaki Mehmet Hanifi Sağlam da hayatını kaybetmiş, altı kişi de yaralanmıştı.

7 Nisan tarihinde Suriye’den atılan iki Katyuşa füzesinin Kilis kent merkezine düşmesi sonucu iki kişi yaralanmıştı.

Geçen ay da Suriye’den ateşlenen roket mermisi, Kilis’teki jandarma lojmanlarının bahçesine düşmüştü. Başka bir merminin düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştı.

Şehre Suriye tarafından atılan ilk roket mermisi ise bir okulun bahçesine dönmüş, bir okul görevlisi ve bir çocuk hayatını kaybetmişti.

Bu hafta yaşanan iki saldırıyla birlikte, Kilis’e altıncı kez roket düşmüş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr