CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Dün 3 aydın tutuklandı, hapse atıldı. Niçin 'terör örgütüne yardım yataklık yapmaktan'. Ben o savcıya soruyorum, terör örgütüne yardım ve yataklık yapan arıyorsan hepsi Ankara'da oturuyor. Bu aydınlar, ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa hapse atın, valilere telafon açıp bunlar dokunmayın dedilerse bunları alın içeriye. Siz Türkiye'nin dünyada bozulan imajına katkı yapıyorsunuz.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez esnaf turist duasına çıktı. Şaka değil. Esnafın durumu çok kötü ben biliyorum. Ama seni bu hale getiren kim? Bu soruyu önce kendine, vicdanına sor bir. 14 yıldır iktidardalar. Eskiden turist geliyordu, ne oldu da bu turistler bıçak gibi kesildi? Esnaf kardeşim bu soruyu kendine soracaksın. Duana saygım var, senin de çoluk çocuğun var. Seni bu noktaya getiren, bu siyaset anlayışına senin de dur demen lazım. Türkiye bu manzaralarla ilk kez karşı karşıya. Bunu yaratan yanlış dış polikata değil mi? Esnaf, turizmci, çiftçi çekiyor mu çekiyor. Bu yanlış dış politika dışarıdakileri vurdu. Ankara'dakilerin bir eli yağda, bir eli balda.

Bunlar değil miydi atıp tutanlar, İsrail dölü diyenler. 2 Ocak 2016, dönemin başbakanı, 'İsrail'e muhtacız' diyor. 78 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Türkiye ne oldu da bir anda İsrail'e muhtaç hale geldi? Asalrız, keseriz diyorlardı ne oldu da bu hale geldik? Şu andaki hükümet Türkiye'nin çıkarlarını korumaktan uzaktır, en zayıf dönemindedir, Türkiye'nin çıkarlarını kendi geleceği için pazarlayabilecek durumdır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr