CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim saldırısına ilişkin açıklama yaptı. 

Antalya'da bulunan Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Özellikle küçük çocukların olması gerçekten bizi çok üzüyor. O küçücük çocuktan ne istorsunuz, ne günahı var. Bir insan bu kadar vicdansız, ahlaksız olabilir mi? Bunu yapan kişiye insan denebilir mi? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. Bu ülkeye, bu ülkenin insanına yazık, günah" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Ne oldu bize de Türkiye 14 yılda bu hale geldi? Ne oldu? İki şehidimizin daha Güneydoğu'dan bugün isimleri geldi. Hepimizin oturup düşünmesi lazım. Bu güzel ülkede hepimiz huzur ve barış içinde yaşayacakken nedir bu kavga, terör? Kim bu ortamı hazırladı, bunlara bu imkanları kim verdi? Bu ülkenin hükümeti nerede acaba? Kim bu işin sorumluları? Bunu sormayacak mıyız, sorgulamayacak mıyız? Elimiz, kolumuz bağlı, dilimiz bağlanıyor. İnsanlara acıyoruz. Böyle bir vicdansızlığı kabul edemeyiz, etmiyoruz da zaten. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin lanet okumak hepimizin ortak görevidir. Teröre karşı durmak hepimizin ortak görevidir. Ama buna ortam hazırlayanları da unutmamız gerekiyor. Kimler bu ortamı hazırladı?"

"Hangi gerekçeyle kavga ediyorsunuz. Cumhuriyeti kuranlar savaş meydanlarından geldi ama onlar savaşın ne kadar acımasız olduğunu en iyi bilen insanlardı. Cumhuriyeti kurarken bütün acıları yaşadılar. Tek arzuları, 'Yurtta sulh cihanda sulhtu'. Bu ülkede biz, doğu, batı, kuzey, güney ayrımı, kimlik, inanç ayrımı yapmadan, insana 'başımızın üzerinde yeri var' diyerek beraber yaşamak istiyoruz. Vatanseverlik kimsenin tekelinde değil. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, ülkemiz için çalışıyoruz. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Olmuyorsa yanlışımız var demektir."


Kaynak: Haber.sol.org.tr