CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu Meclis'te kabul edilen Anayasa Değişikliği'ni AYM'ye götürmeceyeceklerini belirterek, "Anayasa Mahkemesi'ne gitme hakkımız vardır ama konu hukuk konusu değildir. Paket AYM'ye gitmeyecek, milletin önüne gidecek" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Vatandaşların 18 milyar lirası icrada. 13. yılda bankalara 321 milyar lira faiz ödendi. Vatandaş bu dertten kurtulmak istiyor. Neredeyse her evde işsiz var. 

Bunların derdi ille başkan olmak ama vatandaşın derdi başka. Vatandaş borç batağında, çocuğu işsiz. Aldığı maaş yetmiyor.

"20 TEMMUZ'DA OHAL İLAN EDİLDİ, BİR BAŞKA DARBE YAPILDI"

Hep beraber Türkiye için hayırlı bir iş yapacağız.

20 Temmuz'da OHAL ilan edildi, bir başka darbe yapıldı. 1 milyondan fazla aile mağdur edildi.

12 Eylül'de 120 akademisyen ihraç edildi. Bu dönemde kapının önüne konulan akademisyen sayısı 4 bin 811. Kenan Evren'in yapmadığını bunlar yaptı.

Düşüncesini beğenmediği hocaları  bir KHK ile kapının önüne koyuyorlar. Bizim inancımızda, ahlakımızda bilim insanına saygı vardır.

Hangi gerekçeyle kalkıyorsunuz da bu üniversite hocalarını kapının önüne koyuyorsunuz?

12 Eylül döneminde tutuklanan gazeteci 31. 20 Temmuz darbesinden sonra tutuklanan gazeteci sayısı 150'yi aştı. Zalimlikte rekor kırdılar.

Şimdi kalkmışlar diyorlarki 'Hayır' diyenler terörist diyorlar. En güzel cevabı şehit annesi verdi: 
"Ben şehit annesiyim. Hangi yüzle banan terörist dersin. Şehit annesi hakkım haram olsun"

BAŞBAKAN YILDIRIM VE DEVLET BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Başbakan Binali Yıldırım ile Bahçeli'ye sesleniyorum. İstediğiniz televizyonda çıkıp evet hayır konuşalım. Size yarım saat versinler bana 15 dakika. Açıkça çağrı yapıyorum. Vallahi soru da sormayacağım. Yeter ki medeni insanlar gibi konuşalım.

Vatandaşlarıma soruyorum, elini vicdanına koy ve şu soruya yanıt ver: Cumhurbaşkanı taraflı mı olsun, tarafsız mı olsun.

Bize göre Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır.

Cumhurbaşkanı partili olmamalı. Cumhurbaşkanı hakim tayin etmemeli.

Vatandaşlarıma soruyorum. Bir kişi çıkıp Meclis'in iradesini hiçe sayıp fesh etsin mi etmesin mi?

Diyorlar ki böyle bir şey yok. Bunlar kendi getirdiklerini bilmiyorlar herhalde. Bir sabah cumhurbaşkanı kalkacak, 'Bunlar Meclis'te sabah akşam beni eleştiriyorlar' deyip Meclis'i fesh edecek.

Başkanın kaçtane yardımcısı olacağı belli değil. Şimdi bu yetki Meclis'in elinde. Değişiklik geçerse bir kişi belirleyecek.

Sevgili vatandaşım elini vicdanına koy ve sandığa öyle git.

Sevgili vatandaşım elini vicdanına koy ve düşün. Yeni gelecek düzenlemede güven oyu yok. Bu ne demektir. Milletin iradesiyle seçilen 550 milletvekilinin güven oyu iradesini hiçe saymaktır.

Sen kul hakkının ne kadar değerli olduğunu bilirsin. Sen sandığa gidip bütün inancınla, alın terinle 'HAYIR' oyunu vurmalısın.

Hocalarımızı terörist diye kapının önüne koydular. Hangisi terörist Allah aşkına.

Çıkıp diyebilir ki bir kararnameyle, 'Bütün muhtarlıkları kapattım' diyebilir. Bunun önünde bir engel var mı? Bütün muhtar kardeşlerime sesleniyorum. Ben demokrasiyi nasıl savunuyorsam sen de savunacaksın.

Sevgili vatandaşım vicdanında ölç, biç, tart ve sandığa öyle git. Senin çocuğun işsiz. 50 milletvekilinin 5 yıllık maaşı 187 milyon lira. Yazık günah değil mi?

Ben bu bir rejim değişikliğidir diyorum, itiraz ediyorlar. Libya'da, Irak'ta cumhuriyet var mı, var. Bizim cumhuriyetimiz ile onların ki aynı mı?

Binali Bey Erdoğan'ın söylediklerinin aksine bir şey söyleyebilir mi? 500 metre öteden görse düğmelerini ilikler.

Bu normal bir referandum değildir. Türkiye'nin geleceği için önemlidir. Hayır çıkarsa Türkiye derin bir nefes alacak.

"KENDİ ÇOCUKLARINI MİLLETVEKİLİ YAPIP ASKERLİKTEN MUAF EDECEKLER"

Bunlar halka yalan söylüyorlar. Sevgili gençler bu sahtekarlara izin vermeyin. Kendi çocuğunu milletvekili yapıp askerlikten muaf edecekler. Garip gurebanın çocuğu El Bab'a gidecek.

MİNİBÜSTE BAŞÖRTÜSÜ AÇILAN KADIN HAKKINDA AÇIKLAMA

Minübüste başörtülü bir kardeşimizin başının açıldığı söyleniyor. Biz CHP olarak herkesin kılık kıyafetinin güvencesiyiz.

"SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK"

Anayasa mahkemesi'ne gitme hakkımız vardır ama konu hukuk konusu değildir. Paket AYM'ye gitmeyecek, milletin önüne gidecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr