Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 

Zübeyde Hanım, inançlı bir kadındı. Vefatından 13 gün sonra Mustafa Kemal Atatürk annesinin mezarına gidebildi. En büyük arzumuz annelerin acılarını dindirmek. Annelerin yüzü gülmeli.

Bugün binlerce anne, acı ve gözyaşı içinde.

10Cumhuriyet çalışanı tam 198 gündür tutuklu. Neden, FETÖ... Oysa bunların hayatı FETÖ ile mücadele etmekle geçti. Ahmet Şık, Emre İmer... Ve iki tane genç eğitimci açlık grevi yapıyorlar Nuriye Gülmen ve Semih Akça... Ne günahı var bunların... Tek arzusu var bunların... Eğer ben çalışmayacaksam o zaman bırakın ölelim diyorlar. Buradan Binali Yıldırım'dan istirham ediyoru. Genç iki kişinin ölümüne izin vermeyin. Ailelerini dinleyin. Pırıl pırıl insanlar. Buradan iki kardeşimden de istirham ediyorum. Vazgeçin. Sizin sorunlarını söz veriyorum dile getireceğim.

Hak hukuk adalet dedik. Yine Cumhuriyet gazetesinden internet sitesinin genel yayın yönetmeni. 55 saniye sonra sildiği tweet yüzünden tutuklanıyor. Kesinlikle hesabını soracağız. Oğuz GÜven hapishaneye gülerek gitti. O da biliyor ki içeriye dışarının farkı kalmadı artık. Birlikte mücadele edeceğiz. 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr