Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Suriyelilere vatandaşlık verileceğine dair hükümet kanadından yapılan açıklamaları dile getirerek referandum çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi, verilmesin mi, referanduma gidelim. Milletten kormayacaksınız. Tutturmuş Rakka'ya gidelim. Rakka operasyonunu da referandumda millete soralım" diye konuştu. 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarından rahatsızlık duyuyorlardı. Sayın Aziz Kocaoğlu 397 yılla yargılanıyordu. Dün arkadaşlarıyla birlikte beraat etti. Neden rahatsız oldular. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası kredi notu, Türkiye Cumhuriyeti'nin notundan daha iyi.

Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet eder. 28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak, 20 Şubat darbesine de o kadar karşıyız.

Mağdur ailelerin sayısı 1 milyonu aştı. Hapisaneler tıka basa dolu. Bizi suçluyorlar, FETÖ'ye sahip çıkıyorsunuz diye. Biz FETÖ'ye değil, mağdurlara sahip çıkıyoruz.

Bunların yaptıklarıyla 12 Eylül darbesinden sonra yapılanlar aynı değil midir?

Pekçok akademisyenin görevine son verdiler. İbrahim Kaboğlu, üniversiteden attılar, pasaportuna el koydular. Kaboğlu yurt dışında da ders veriyor. Kaboğlu'nun ne günahı vardı? Efedim Binali Yıldırım kurunun yanında yaş da yanar diyor? Nasıl bir mantıktır bu arkadaşlar? 

Türkiye iyi yönetilmiyor. 15 yıldır iktidardalar. 15 yıl önce insanlar kömüre muhtaçtı, 15 yıl sonra yine muhtaçlar. Hiçbir şey değişmedi. Kendi gelirleri 6 kat arttı. Muhtaç ailelerin gelirleri artmadı.

Kılıçdaroğlu: Devleti 12 saatte ele geçirir - VİDEO



15 yılda gelir 3 kart arttı diyorlar. 6 buçuk milyon işsizimiz var. Nasıl oluyor bu.

Efendim istikrar gerek diyorlardı. 15 yıldır hükümetsiniz. 15 yıldır istediğinizi yapıyorsunuz. 15 yıl sonra işsizlik arttı.

Bizim çocuklarımız Suriye'de şehit oluyorlar. Onların gençleri Türkiye'de. Nasıl oluyor bu? Üstelik iş bulup çalışıyorlar. Bizim çocuklarımız işsiz. İşsiz kardeşim hala bu düzene isyan etmeyecekmisin?

REFERANDUM ÇAĞRISI

Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi, verilmesin mi, referanduma gidelim. Milletten kormayacaksınız. Tutturmuş Rakka'ya gidelim. Rakka operasyonunu da referandumda millete soralım.

Hükümete diyoruz bakın, bu sorunların çözülmesi için ne gerekiyorsa yaparız. İşsizliği önlemek için Meclis'e kanun getirin destekleyelim. Her türlü desteği veririz ama onlar bütün bunları unutmuşlar. Tek adam rejimi getireceğiz diyorlar. Benim aklımın almadığı konu da budur. Ülkemin bu kadar sorunu varken neden tek adam rejimi. Tek adama her türlü imkanı verin diyorlar.

"Evet"in gerekçelerini anlatmıyorlar. Hayırcıları terörist ilan ediyorlar.

Şimdi soruyoruz neden tek adam rejimi? Neden bütün yetkiler tek bir adama verilsin? Neden 600 milletvekili? Neden Meclis'in fesh edilmesi yetkisini veriyoruz? Bu soruların cevabını bekliyoruz. Hangi gerekçe ile cumhurbaşkanı taraflı olacak. Bana bir tane mantıklı gerekçe göster, ben de evet oyu kullanayım. Ben namuslu vatandaşlarıma hayır oyu vermeye çağırıyorum.

Yıllardır dinlediğimiz Orhan Gencebay'ın Hatasız kul olmaz şarkısı. Evet hatasız kul olmaz. İnsana özgü bir durumdur. Önemli olan hatadan ders çıkarmaktır. Bu kadar yetki bir kişiye verilmez. Doğru da değildir. 'Evet' oyunun vebali vardır. 'Hayır' oyunun vebali var mı? Yok. En iyi yol bildiğimiz yol. 'Evet' olursa, sonumuzun ne olacağı belli değil.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr