CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PYD’yi terör örgütü olarak görmediklerini açıklayan Beyaz Saray’a, “Ey Amerika tarafını belirle” diye çıkışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp size şunu sorsa ‘Ey Recep Tayyip Erdoğan sen PYD’nin liderini Ankara’ya davet ettin kırmızı halı serdin. Terör örgütü ise senin onu tutuklaman, gözaltına alman, yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu’ AKP’nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün Cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız” diye yanıt verdi.

CHP’deki Atatürk portresi krizi ile ilgili partisini eleştiren Erdoğan’a “Ağzına Atatürk yakışmıyor. Hiç yakışmıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak ve Akit gazetelerine yapılan saldırıyı da kınadı. Suriye kriziyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Düne kadar bizi suçluyorlardı. ‘CHP Suriyelileri istemiyor’ diye. ‘Suriye’de barışı, huzuru sağladıktan sonra onları kendi ülkelerine göndereceğiz’ dedik. Şimdi ne diyorlar; ‘Otobüslere bindirip göndereceğiz’ diyorlar. Dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar. 180 derece insan döner mi?” Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiğinde namusu ve şerefi üzerine yemin ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Şimdi ben kendisine bir kez daha soruyorum; Ana muhalefet partisini eleştirdiğin zaman sen tarafsızlığını kaybediyorsun. O zaman ben sana soruyorum diktatör bozuntusu; namus ve şeref senin için hangi anlama geliyor?”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr