Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar konusunda Anayasa değişecekse Anayasa'nın 83'üncü maddesinin yeniden yazılması gerektiğini belirterek, "Geçici bir düzenleme değil, dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Öteden beri söyledik, kürsü dokunulmazlıkları hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım" dedi.

Bunun ahlaki yönü olduğuna da dikkati çeken CHP Lideri, önerilen düzenlemede dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliğinden önceki dokunulmazlıklar kalkarken değişiklik sonrası parlamentoya gelen bütün dosyalarda dokunulmazlığın aynen korunmak istendiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yani, bir çifte standart var. Bunun kalkması lazım. Çifte standarda yer vermememiz gerekiyor. Dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalkmaz. Bizim istediğimiz, bugün olsun yarın olsun, başka gün olsun kürsü dokunulmazlığı harici kalkması lazım. Şimdi siz diyorsunuz ki, 'Bu Anayasa değişikliği yürürlüğe girinceye kadar meclise gelen dosyalar dolayısıyla dokunulmazlıkları kaldıralım. Bundan sonra milletvekilleriyle ilgili dosya gelirse dokunulmazlıklar devam etsin.' Bu doğru değil. Bir yerde ya dokunulmazlık vardır ya da yoktur."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr