CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumun ardından il ve ilçe başkanlarına teşekkür mektubu yolladı.

Kılıçdaroğlu mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin rejimini, demokrasimizin geleceğini ve Türkiye’nin kaderini etkileyecek tarihi bir halk oylaması yaptık.

İktidar partisinin uyguladığı bütün baskılara, devlet olanaklarının fütursuzca kullanmasına, ‘Hayır’ diyenlerin propaganda hakkının çoğu zaman engellenmesine rağmen halkımızın yüksek irfanıyla hayır yönündeki iradesini ortaya koydu. En az her iki kişiden biri ‘Hayır’ diyerek halkımızın bu rejim değişikliğini istemediğini gösterdi.

Bu tarihi sonucun alınmasındaki yüksek payınız nedeniyle teşekkür ediyorum.

16 Nisan günü yapılan halk oylaması demokratik ilkelere, hukuka ve adalete uygun şekilde gerçekleştirilmedi. Halkımızın sayımlara nezaret etmesi engellendi. Kapalı oy açık sayım ilkesi ihlal edildi. YSK tarafından kanunun çok açık hükmüne aykırı olarak alınan kararla halk oylamasının meşruiyetine gölge düşürüldü.

Halkımızın idaresinin tam olarak ortaya çıkması için demokrasi içinde mücadelemiz devam edecek. Halkımızın hakkını savunmak için gereken her adımı atacağız. Milletimizin iradesinin çalınamayacağını, demokrasinin yıkılamayacağını herkes görecek.

Bu duygularla ilinizde demokrasi mücadelesinin temsilcisi olan sizlerin fedakar çalışmalarına aynı azim ile devam etmesini rica ediyor, başarılar diliyorum.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr