CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan oturumunda hükümeti Ensar Vakfı'yla anılan cinsel istismar olayı üzerinden sert şekilde eleştridi. Kılıçdaroğlu,  çocukları korumanın devletin zorunluluğu olduğunu belirterek "Türkiye yaklaşık 1 milyon çocuk işçi var. Bunların yarısı hem okuyor hem de çalışıyor. Sadece 2015 yılında 63 çocouğumuz iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. Devlet her türlü istismar ve şiddete karşı çocukları korumak zorundadır. Herhangi bir kurum yada kuruluşa bu anlayış devredilemez" dedi.

Cumhuriyetin sosyal devlet anlayışından uzaklaşıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu "Biz çocuklarımızı bilime dayalı, sevgiyle dolu, nefretten uzak bir eğitim sistemiyle yetiştirmek istiyoruz. Biz çocuklarımızı küresellleşen dünyayla uyumlu ve yaşadıkları dünyayı sorgulayan bireyler olarak yetiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

TBMM Kurtuluş Savaşı'nda zaferi getirmesinden dolayı Gazi meclisi ünvanını taşıyan önemli bir meclistir. Gazi Mustafa Kemal, 'Milli emeller, milli irade yalnız bir kişinin düşünmesinden değil, bütün vatandaşların düşünmesinden ibarettir' der. Sandıktan çıktım, ne istersem yaparım anlayışı ulusal egemenlikle bağdaşmaz çünkü egemenlik sandıktan çıkan sonuçla ölçülemez. Kayıtsız şartsız millete emanet olan egemenlik, bir silah olarak kullanılamaz.

"Anayasa Mahkemesi'ne bile tepki gösterenler..."

Halkımızı ulusal egemenliğini yasama, yürütme organıyda tutmaktadır. Gazetecilerin, akademisyenlerin tutuklanmalarını isteyen, Anayasa Mahkemesi'ne bile tepki gösterenler sadece hukuka değil anayasa da tepki göstermiş olurlar. Biz çocuklarımızı bilime dayalı, sevgiyle dolu, nefretten uzak bir eğitim sistemiyle yetiştirmek istiyoruz. Biz çocuklarımızı küresellleşen dünyayla uyumlu ve yaşadıkları dünyayı sorgulayan bireyler olarak yetiştirmeyi düşünüyoruz. Cumhuriyetimizin en önemli özelliği olan sosyal devlet ilkesinden uzaklaşılması da en büyük acımızdır.

"Devlet her türlü istismar ve şiddete karşı çocukları korumak zorundadır"

Türkiye yaklaşık 1 milyon çocuk işçi var. Bunların yarısı hem okuyor hem de çalışıyor. Sadece 2015 yılında 63 çocouğumuz iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. Devlet her türlü istismar ve şiddete karşı çocukları korumak zorundadır. Herhangi bir kurum yada kuruluşa bu anlayış devredilemez.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr