Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Rejim değişiyor. Kendileri anlatıyorlar. Cumhurbaşkanı'nın danışmanı 'Halk kendi devletini kuracak' diyor. Biz bu rejimi acıyla kurduk, göz yaşıyla kurduk, kanla kurduk. Neden rejimi değiştiriyoruz.

İlanlara bakın 'Meclis güçleniyor' diyor. Dişleri sökülmüş aslan gibi kalacak, yetkileri alınacak. Nasıl güçleniyor. Toplumu kandırmaya çalışıyorlar.

İstikrar gelecekmiş. 15 yıldır iktidarsınız, istikrar getirdiniz de engelen olan mı oldu. Toplumun sorunlarını çözüyor diyorlar. Mazotun, gübrenin fiyatı mı düşüyor? Neyi çözüyor?

Bu değişiklik, devlette liyakat sisteminin çökmesi demektir.

HODRİ MEYDAN

Mitinglerde tek konu var, Kemal Kılıçdaroğlu. Arkadaşlara sordum. 'Ben mi atladım, bu 18 madde de ben mi varım?' Onlar da baktı, yok diyor. Size ne yaptım?

Kemal Kılıçdaroğlu ne yapıyor? 18 maddenin Türkiye'ye nasıl bir felaket getireceğini anlatıyor. Doğruyu söylemiyor diyorlar. 

Ankara'daki beylere hodri meydan diyorum. Yüreğiniz varsa, cesaretiniz varsa, bilgini varsa isterse 33 kişi gelin. Canlı yayına çıkalım. Ben tek başıma geleceğim.

Tarafsızlık üzerine yenmin eden ben değilim. Ama bir kişi kalkıp yemin ettiyse, ahlaklı davranıp sözünü tutmak zorundadır.

Suriyelilere vatandaşlık verecekler. İstemiyorsanız, hayırlı bir iş yapacaksınız. Bizim çocuğumuz El Bab'a gidecek şehit olacak. Suriyeliler Ankara'da volta atacak. Bu kabul edilir mi?

"HAYIR ÇIKARSA DÜNYADA İTİBARIMIZ ARTACAK"

Bu referandum Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Hayır çıktığında dünyaya şöyle bir mesaj verceğiz. Bütün baskılara rağmen, gittiler demokrasiden yana tercihlerini kullandılar. İtibarımız artacak. Hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımızın sandığa giderken düşünmesi lazım. Bu bir parti seçimi değil.

Vekiller ömür boyu dokunulmazlığa sahip olacaklar. Yani malı götürmek serbest olacak. Malı götürecekler. Kimse hesap sormayacak. 

Öyle yetkiler veriyoruz ki, muhtarlıkları da kapatabilirler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr