CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nün 6'ncı günü saat 08.10'da konaklamanın yapıldığı Kızılcahamam'a bağlı Bulak Köyü'nden başladı. Yürüyüşe; Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaoğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, milletvekilleri, belediye başkanları ve işçilerden oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı.  Geçtiğimiz 5 gün boyunca her yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bu kez açıklama yapmadan yürüyüşe başladı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A YANIT

Kılıçdaroğlu'nun 26'ncı Dönem 34'üncü toplantı kapsamında grup konuşmasını gerçekleştirmesi için Çamlıdere'de kürsü hazırlandı. Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

'Yürüyorsunuz lütfediyoruz size...' Bunu tarihte firavunlar söylerdi günümüzde de diktatörler söylüyor. İnsan olarak doğdum benim doğuştan haklarım vardır. Ben bir insan oalrak adaleti savunacağım ve hep adaletten yana olacağım. Birisi benim haklarımı lütuf olarak hatırlatıyorsa ben de ona diktatörlüğünü hatırlatacağım.

Adalet olsa niye yürüyelim. Hepimiz huzur içinde oluruz. Adaletin olmadığı yerde ne yapacağız. Yürüyoruz, haklarımızı arıyoruz. Adaleti savunmak için kimseden izin alınmaz. Adalet Allah'ın emridir."

Diktatörler bütün insan değildir. Çünkü vicdanlarını yitirmişlerdir.

Bana bir söz verilmişti. Ben kendileriyle konuşurken 249 şehidimiz var. Linç edilen askerlerimiz var. Onların da haklarını savunmamız lazım. Kim linç ettiyse bulun çıkarın yargılansın. Söz verdiler bana. Haklısın Kemal bey dediler. 3 askerimiz linç edildi. Bir dava bile açılmadı. Bunun hakkını kim arayacak. Bunun hakkını bizler arayacağız. Çünkü biz adaleti savunuyoruz. Binlerce akademisyenin işine son verildi. Hep darbe dönemlerinde bunlar olur. 20 Temmuz darbesinden sonra da bunlar yapıldı.

KILIÇDAROĞLU, NURİYE VE SEMİH'E SELAM GÖNDERDİ

İki eğitimci Ankara'da açlık grevine başladı. Ellerinde bir kağıt, 'İşimizi geri istiyoruz' yazıyor. Vay sen misin açlık grevi yapan. Yapmadıklarını bırakmadılar. Hapisaneye attılar. İkisine de buradan selamlarımızı gönderiyoruz.

GAZETECİLERE DE DÜŞMAN BUNLAR

Gazetecilere de düşman bunlar. Nerede bir gazeteci varsa alır hapse atar bunlar. 156 gazeteci niye hapiste. Darbenin olduğu yerde gazeteciler hapiste olur. Eğer bir ülkede 150'den fazla gazeteci hapisteyse, siz o ülkede demokrasiden bahsedemezsiniz.

138'İNCİ MADDE RESTİ: İSPAT EDERSEM, İSTİFA EDECEK MİSİN?

Bana 138'inci madde hatırlatması yapan kişiye buradan açıkça çağrı yapıyorum.

Senin ve hükümetinin mahkemelere talimat verdiğini ispat edersem, onurlu bir insan gibi görevinden istifa edecek misin?

Ben de söz veriyorum. Ben ispat edemezsem istifa edeceğim. Çünkü ben namuslu ve onurlu bir insanım.

"HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR"

2019 Türkiye'de demokrasinin şaha kalktığı bir dönem olacak. Geçende söyledim. Her Firavun'un bir Musa'sı vardır. Firavun belli, Musalar da burada. Biz zulme karşı direneceğiz. Biz halka inanırız. Biz şunu çok iyi biliriz: Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır.



ALTAN ÖYMEN'E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Yürüyüşün başlamasından yaklaşık 1 saat sonra konvoya CHP'nin eski Genel Başkanı ve Gazeteci Altan Öymen de katıldı. Öymen ve Kılıçdaroğlu, selamlaştıktan sonra birlikte yan yana yürüdü. 
Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşün ardından grup, Çamlıdere mevkisinde öğle molası verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada istirahat etmek için karavanına geçti. Bu sırada, parti otobüsünden Altan Öymen'in bugün doğum günü olduğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından anons edildi. CHP'li vekiller ve partililer, alkışlarla Öymen'in doğum gününü kutladı. 



ÖYMEN: 85 YAŞIMA BASTIM

'Adalet Yürüyüşü Anı Defteri'ni imzalayan Altan Öymen, kendisine yapılan doğum günü sürprizi hakkında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Öymen, "Nezaketen yaşımı soran pek olmuyor ama Bugün 85 yaşıma bastım. Bugüne bu arkadaş topluluğu içinde, böyle bir vesile ile bulunduğum için de çok mutluyum" dedi. 

"BU YOLUN SONUNDA İNŞALLAH TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ GELECEĞİNE İNANIYORUM"

'Adalet Yürüyüşü' üzerine de açıklamalarda bulunan Öymen, Anayasa'nın 34'üncü maddesini hatırlatarak, şunları söyledi: "Burada herkesin gösteri, yürüyüş yapma hakkının kullanılması vardır. Buraya katılan bütün arkadaşlarımı tebrik ederim. Bu yolun sonunda da inşallah Türkiye'ye demokrasi geleceğine inanıyorum"

Öte yandan Jandarma ekipleri, yol boyunca geniş güvenlik önlemleri alarak, yürüyüşün güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağladı. Yolda konvoya katılanlar, Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.  

Kardeşçe yaşam için                 

Kılıçdaroğlu'na DİSK desteği                 

Kılıçdar’ın yürüyüşü - 3: Yeni bir dönem!                 

Direnmek haktır                 

Kılıçdaroğlu, köy evinde iftar yaptı                 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr