CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası'nın açılış törenine katıldı. Törende hitap eden Kılıçdaroğlu, kent kültürünün geliştiği ülkelerde demokrasinin çok güçlü olduğunu vurgulayarak, "Biz neden diyoruz hem darbeye hem diktaya karşıyız. Tam demokrasiyi savunuyoruz. Darbe yapmak istediler. Hep birlikte karşı çıktık. Ama dikta yönetimine de karşıyız. Tek adam yönetimine de karşıyız. 'Benim dediğim doğrudur, ben istediğimi yaparım, ben istediğimi asarım, istediğimi keserim'. Böyle bir şey yok demokrasilerde. Size şu sözü rahatlıkla verebilirim. CHP olduğu sürece demokrasiden asla bir adım kimse geriye atmayacaktır. Attırmayacağız" diye konuştu.

"'DARBEYİ ATLATTIK, ŞİMDİ BENİM BORAZANIM ÖTECEK' YOK ÖYLE BİR ŞEY"

Darbe girişiminin ardından Meclis'te 4 partinin imzaladığı ortak metinde, güçlü bir parlamenter sistem ihtiyacının vurgulandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Herkes şunu çok iyi bilsin. 15 Temmuz sonrası parlamentoda 4 partinin ortak imzaladığı bir metin var. O metinde çok açık ve çok net güçlü bir parlamenter sistem ihtiyacı vurgulanmıştır. Kimse imzasını inkar eder noktaya gelmesin. Söz namustur, imza namustur. Güçlü bir parlamenter sistem hepimizin arzusudur. 'Darbeyi atlattık, şimdi benim borazanım ötecek' yok öyle bir şey. Ona izin vermeyeceğiz. Vermezken, bedel ödemek gerekiyorsa size sözüm söz o bedeli önce biz ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HERKESİN ANAYASA'YA SAYGILI OLMASI LAZIM"

CHP'nin, Türkiye'ye tam demokrasiyi getireceğinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, "'Meydan meydan dolaşacağım, istediğimi gerçekleştireceğim' olmaz bu. Herkesin Anayasa'ya, demokrasiye, düşünce özgürlüğünü açıklamaya, kadın erkek eşitliğine saygılı olması lazım. Herkesin demokrasiyi savunması lazım. Demokrasiyi çocuklarımız için istiyoruz. Demokrasiyi azınlıklar da düşüncelerini özgürce ifade etsinler diye istiyoruz. Demokrasiyi basın özgürlüğü için istiyoruz. Size sözümüz söz bedeli ne olursa olsun bu güzel ülkeye tam demokrasiyi getireceğiz" dedi.

"KOLTUĞUN NE OLACAK KARDEŞİM? OTUR, OTURDUĞUN YERDE"

Türkiye'nin sorunlarının parlamentoda çözülmesi gerektiğini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bu kadar sorunu varken bir kişi çıkmış 'Benim koltuğum ne olacak?' diye. Koltuğun ne olacak kardeşim. Otur oturduğun yerde. Biz Türkiye'nin sorunlarını hep beraber oturup çözelim. Parlamentoda çözelim. Yasa varsa yasayı çıkaralım. Bu ülkenin çıkarları için mücadele edelim. Bir tarafımızda savaş var. İçeride çatışmalar var. Askerlerimiz başka yerde. Gazeteciler, yazarlar hapiste. Annelerin yüzü gülmüyor. Sorunlarımız çok. Bir değil, iki değil, üç değil, beş değil. Ama bu sorunları aşabilecek bilgimiz, birikimimiz ve kapasitemiz vardır. Türkiye güçlü bir ülkedir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr