CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27. muhtarlar toplantısında daha önce zafer olarak nitelediği Lozan Barış Antlaşması ile ilgili olarak, "Birileri zafer diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'da verdik, Zafer bu mu?" sözlerine çok sert yanıt verdi.

"EĞER YENİKAPI RUHU BUYSA..."

Yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmesinin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, "Lozan Türkiye'nin tapu senedidir. Biz Lozan'ı savunuyoruz, onlar Sevr'i savunuyorlar. Biz Cumhuriyet'i savunuyoruz onlar hilafeti savunuyorlar. O koltuğa Cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın" dedi.

"Kimse tarihine ihanet edemez, Cumhurbaşkanı bu sözleri söyleyemez" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa, biz bu ruha karşıyız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Lozan niye gündeme geldi? Bu kadar işsizlik, yolsuzluk varken insanlar can derdindeyken Türkiye'nin 81 ilinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir? Lozan Türkiye'nin tapu senedi. Biz Lozan'ı savunuyoruz, onlar Sevr'i savunuyorlar. Sen Sevr'i mi savunuyorsun? Biz Ankara'yı savunuyoruz onlar İstanbul'u savunuyorlar. Biz Cumhuriyet'i savunuyoruz onlar hilafeti savunuyorlar.

Biz vatandaşı savunuyoruz onlar kul olmayı savunuyor. O koltuğuma Cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. Ne hakkın var senin, tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanı'ysan otur adam gibi Cumhurbaşkanlığını yap, tarih bilmiyorsan çağır tarihçiyi anlatsın. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesine ihanet edemez, ülkesini satamaz. Dün "Lozan tapu senedimizdir" diyeceksin, bugün "Lozan ülkeyi sattı" diyorsun, nasıl bir şey bu?

Şimdi çıkıp "Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhunu sattı" diyecek. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz buna karşıyız."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr