Antalya’da bir grup gazeteciyle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’nin kongresi için “Siyasi Partiler Yasası’na göre adı kongre ama gerçek anlamda değil. Daha önce bir kişi tarafından belirlenmiş bir kişinin başbakan atanması için kongreden çıkması gerekiyor. Prosedür yerine getiriliyor. Kurulacak hükümet, bir darbe hükümeti” yorumu yaptı. Binalı Yıldırım’a ise tavsiyelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Düşük profili aşar ve kendi anayasal yetkilerine bir başkasının müdahale etmesini engellerse kendisinin yüksek profilli bir başbakan olduğu gerçeğini kabul edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bedelse bedel ödeyeceğiz

CHP’de, AYM’ye başvuru tartışması

Anayasa değişikliği teklifinin Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp götürülmeyeceği sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Anayasa değişiklikleri konusunda siyasi partiler başvuramıyorlar. Ancak 110 milletvekili bir araya gelerek onlar başvurabilirler. Böyle bir düşüncemiz yok” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, bireysel başvuranlara müdahale etme durumlarının olmadığını belirtti.

YARGIYA SERT ÇIKIŞ

Kılıçdaroğlu Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rize gezisine katılmasını eleştirerek, “Bu doğru değil. Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı önemlidir. Erdoğan tarafsızlık ilkesini ihlal eden bir kişidir. Tarafsızlık ilkesini ihlal eden bir kişinin yanında yargının durmuş olması kendi tarafsızlığına gölge düşürür” dedi. Kılıçdaroğlu, Danıştay, Yargıtay ve Sayıştaş başkanlarını şöyle seslendi: “Ya tarafsızlığınızı koruyun ya da o makamları terk edin. Deyin ki, biz bundan böyle Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği talimatlar çerçevesinde karar veren bir yargı olacağız diye açıklama yapın.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr