CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da katıldığı iftar programında, "Bu ülkede hepimiz tasada ve kıvançta birlikte olursak; yani acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşırsak emin olun Türkiye dünyanın en güzel ülkesi..." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Zeytinburnu Adliye meydanında düzenlenen iftar programına katıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun katıldığı iftar öncesi çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis bariyerleriyle çevrilen alana gelen vatandaşlar üst araması yapılarak içeriye alındı.

İftara yarım saat kala gelen Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Milletvekilleri Dursun Çiçek, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Gülay Yedekçi, Sibel Özdemir, Didem Engin, Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da eşlik etti.

Alana yoğun güvenlik önlemleri altında gelen Kılıçdaroğlu, kendisine ayrılan masada ezanın okunmasını bekledi. Bir süre masadakilerle sohbet eden CHP lideri, ezanın okunmasının ardından iftarını yaptı.

"TÜRKİYE DÜNYANIN EN GÜZEL ÜLKESİ"

Kılıçdaroğlu iftar sonrası kurulan sahneye çıkarak konuşma yaptı. "En çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberlik" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Gönlümüzde yatan şey; akşam sofraya otururken huzur içinde oturalım. Haberleri dinlerken huzur içinde dinleyelim. Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. Bu ülkede hepimiz tasada ve kıvançta birlikte olursak; yani acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşırsak emin olun Türkiye dünyanın en güzel ülkesi..." dedi.

"HERKESİN RAHATÇA YAŞADIĞI, SOKAĞINDA GEZDİĞİ HUZUR İÇİNDE BİR TÜRKİYE..."

Türkiye'de herkesin huzur içinde, barış içinde ve karnı doyacak şekilde yaşayabileceğini dile getiren CHP Lideri, "Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda acı haberler duymak istemiyoruz. Herkesin rahatça yaşadığı, sokağında gezdiği huzur içinde dolaştığı bir Türkiye özlemi içindeyiz. Çok şey istemiyoruz aslında kendi ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz. Eğer bunları yapabilirsek bu ülkede hepimiz huzur içinde yaşarız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından da polis ve partililerden oluşan güvenlik önlemleri altında Zeytinburnu'ndan ayrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr