CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’deki Reina’ya düzenlenen terör saldırısından ötürü hükümeti suçlayarak, “Şu anda çöken bir devlet gerçeğiyle karşı karşıya olunduğunu” vurguladı. “Birilerinin sırtını sıvazlarsanız, terörü yaşatırsınız. TIR’larla silah gönderdiler, şimdi o silahların tamamı Türkiye’ye döndü” diyen Kılıçdaroğlu, “Nasıl oluyor bu” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, 2017’nin ilk grup toplantısında şunları söyledi:

Türkiye yönetilmiyor: 80 milyonun şunu kabul etmesi lazım; başbakan var, bakanlar da var, cumhurbaşkanı da var ama Türkiye yönetilmiyor. Şu anda çöken bir devlet gerçeğiyle, teröre teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Birilerinin sırtını sıvazlarsanız terörü yaşatırsınız. Dünyanın dört bir tarafından militanlar Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a geçtiler, 12 Ağustos 2012’de IŞİD komutanı söylüyor bunu. Bunlar gelirken bu ülkenin hükümeti kimdi?

Yapamıyorsan, istifa et: IŞİD’i beslediniz, 70 ilden IŞİD’e militan katıldı. Böyle bir iklim yaratılıyorsa nasıl mücadele edeceksiniz? Bir Allah’ın kulu çıkıp da bu işin sorumlusu benim niye demiyor? “Efendim bir üst akıl bunları yapıyor” diyorlar. Bunlar hiçbir şey yapmıyorlar, her şeyi üst akıl yapıyor. Sen hükümet değil misin, hükmedeceksin. Yapamıyorsan da istifa edeceksin.

Saldırmazsanız adam değilsiniz: Yılbaşı gecesi, güvenlik önlemleri alınmış, terör örgütü militanı taksiyle geliyor, elinde Kalaşnikof, polisi, güvenlik görevlisini öldürüyor, içeri giriyor, herkesi tek tek öldürüyor, 39 kişinin hayatına kast ediyor, sonra elini kolunu sallarayak çıkıp gidiyor. 200 metre ötesinde de karakol var. Etraf da polis kaynıyor. Nasıl oluyor arkadaşlar bu? Şimdi ben bunu sordum diye bütün sosyal medyadan Ak Troller saldıracaktır. Saldırmazsanız, adam değilsiniz. Şimdi laikliği ayrışma aracı olarak görmeye başladılar. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir, kimsenin inancına, yaşam tarzına müdahale edilmemesi demektir. Şimdi bunun üzerinden toplumu ayrıştırmaya, bölmeye çalışıyorlar.

Adam olamazsın: Bu anayasa değişikliğinin demokrasi açısından büyük bir ayıbı var. O ayıp da şu; AKP’li vekiller, anayasa değişiklik metnini görmeden imzalar attılar. Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede, anayasa değişiklik metnini görmeden o metni imzalayan insanlar milletin vekili olamazlar, onlar Saray’ın vekilleridir. Türkiye’de rejimi değiştiriyorsun, ne olduğunu bilmiyorsun, kalkıp altına imza atıyorsun, Facebook sayfasında bunu yayımlıyorsun. Sen milletvekili olamazsın, sen adam da olamazsın, ahlaklı birisi de olamazsın, sen insan haklarına da saygılı da değilsin.

‘Türkiye kaldıramaz’

Teklifi geri çekin: Türkiye daha karanlık bir ortamın içine süratle çekilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan, sayın Meclis Başkanı’ndan rica ediyorum. Bu teklifi lütfen geri çekin. Bu gerilimi Türkiye kaldıramaz. Tarihe, dünyaya, demokrasiye, insan haklarına, bağımsız yargıya bakın. Dünyanın bütün uygar ülkelerine bakın, böyle bir düzenlemeyi Türkiye kaldıramaz, Türkiye’nin tarihine ihanettir bu. Anayasa değişikliği tek başına CHP’nin sorunu değildir.

’ya sert eleştiri

Sevsinler senin güncellemeni: Anadolu Ajansı () “Köprü geçiş ücretleri güncellendi” şeklinde haber yapıyor. Sevsinler senin güncellemeni...” Aynı , İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce otobüs ücretlerine yapılan zammı da “İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs ücretlerine zam yaptı” başlığıyla veriyor. CHP’li belediye yaptı ya, onun sırtına yükleyecek. Bunun adı da . Adam gibi haber yapacaksın. Tarafsız haber yapacaksın. Zaten sorulduğunda da ‘ ise koy bir tarafa’ deniyor.

Dışarısı yarı açık cezaevi: İki değerli bilim insanımız, yazarımız hapisten çıktılar, Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan. Kendileriyle telefonla konuştum, aramıza hoş geldiniz dedim, gönlünüz rahat olsun, içeridekilerin de gönlü rahat olsun. Ahmet Şık tutuklandı, FETÖ mağduruydu şimdi de bir başka mağduriyeti yaşıyor. Onurlu duran, dik duran, namuslu bir yazar, her zaman yanındayız, her zaman onunla gurur duyuyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr