CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılmasını düzenleyen anayasa değişikliğine evet diyeceklerini açıklamasına karşın, milletvekillerinin büyük bölümünde bu görüş kabul görmedi. Birçok milletvekili açık açık “hayır” oyu kullanacağını açıkladı. Kamuoyuna açıklama yapmayan çok sayıda milletvekilinin de hayır oyu kullanacaklarını arkadaşlarına deklare ettikleri öğrenildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, bu “hayırcı” vekil sayısı en az 120. Hatta bazı CHP milletvekilleri, “CHP grubundaki 130 milletvekilinden 125’i hayır oyu kallanacak“ iddiasında bulundu.

Milletvekillerinin açıkça “hayır” oyunu kullanacağığını kamuoyuna açıklamalarının ardından, dün milletvekillerine “dokunulmazlık oyunuzun rengine ilişkin medyaya açıklamalarda bulunmayın” uyarısı gitti. Grup yönetimi tarafından gönderilen uyarı yazısısında, milletvekillerine anayasa oylamalarının gizli yapıldığı belirtilerek oylarının rengini açıklamamaları, ayrıca partiyi kamuoyu önünde tartıştırmamaları istendi.

Bir kaynak, “Zaten AKP’den de fire olacak ve bu değişiklik Meclis’ten geçmeyecek. Milletvekillerimiz oyunun rengini şimdiden açıklamaları, bir anlamda AKP’nin firelerinin, CHP’nin arkasına gizlenmesi sonucu doğuracak” değerlendirmesi yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr