Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Bugün Polis Haftası'nın birinci günü... Polis arkadaşlarımız biz huzur içinde olalım diye 24 saat çalışırlar. Polise sıkılan her kurşun millete sıkılmış kurşundur. Askere sıkılan kurşun millete sıkılmıştır. Polis arkadaşlarımıza hep şunu söylemişimdir, milletin halkın polisi olun demişimdir. Günleri kutlu olsun...

16 Nisan'da Anayasa değişikliği yapacağız. Vatandaşın hakkını anayasa korur. 1921 anayasasında hakimiyet milletindir denmiştir. Neden? Osmanlı'da millet yoktur. Herkes padişahın kuludur. Hakları yoktur. Yani hakimiyet Saray'ın değil milletindir denilmiştir. Bugünkü anayasamızda da "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" denilmiştir. Yeni yapılacak düzenlemede cumhurbaşkanı bir partinin de genel başkanı olacak. Tarafsız olmayacak yani. Cumhurbaşkanları 80 milyonun başkanıdır. Hangi parti, kimlik, inançtan olursa olsun 80 milyonu bayrakla cumhurbaşkanı temsil eder. O makam bizim ortak paydamızdır. Tarafsız olmalıdır.

"SANDIĞA GİDERKEN BUNU DÜŞÜNMEK ZORUNDASINIZ"

Oy kullanırken, sandığa giderken bunu düşünmek zorundasınız. Bunun partilerle kişilerle ilgisi yok, bunun bir devlet yönetim şekliyle ilgisi var. Cumhurbaşkanı hakim tayin edecek. O hakimin adaletli davranacağına inanıyor musunuz? Hakim tayin ettiğiniz andan itibaren adaleti çökertirsiniz. Hak. hukuk, adalet çok önemli bir kavramdır. Tek adam rejiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan'a vekalet edemeyecek. Kim edecek. Başkan yardımcısı...

Bugün kaç bakan olacağına Meclis karar veriyor. Tek adam rejiminde bir kişi karar vercek. Tarihimizde örneği var mı? Tek adama bu kadar yetki hiç verildi mi? Ben sizden bu memleket için hayırlı bir şey yapmanızı istiyorum.

Hayır çıkarsa ne olur? Cumhurbaşkanı yerinde olacak. Başbakan ve bakanlar görevine devam edecek. Neden kaos olsun efendim ama 'evet'in vebali ağır olur.

Efendim denetlenecek. Ne zaman, 400 vekil bulunca. Yeni anayasa değişikliğine göre bakanların dokunulmazlıkları ömür boyu. Gelin hepbirlikte bir bayram havasında sadığa gidip, oyumuzu kullanalım ve dünyaya şu mesajı verelim: Her türlü baskıya rağmen millet gitti demokrasiye sahip çıktı. Şunu unutmayın teklik sadece ve sadece Allah'a mahsustur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr