CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor.

Erdoğan'ın Sarıyer'de 'hayır' çadırını ziyareti ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kullandığı dil Cumhurbaşkanı'na yakışmıyor' dedi.

CHP liderinin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Cumhurbaşkanlığı makamı bu toplumun ortak değeridir. Makamı ortak değer olarak kabul etmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı da ‘tarafsızlığı’ nedeniyle bizim ortak değerimiz olmak zorundadır. O makama oturan kişinin Türkiye’nin 80 milyonunu kucakladığını, tarafsızlığıyla bunu kanıtladığı sürece makamını yüceltmiş olur.

- Bizim vatandaşımız özel bir yeteneğe sahiptir. Keşke burada sayın Yıldırım ve Erdoğan'ın da yeri olsaydı. Onların beğendiği gazeteciler olsaydı. Hiçbir tartışmadan kaçınmıyorum.

"BANA ULAŞAN ANKETLERDE 'HAYIR' ÖNDE"

- Bir anket çalışması yaptırmadık. Ama çok sayıda anket geliyor. Bazı yabancı kuruluşlar anket yapıyorlar. Onların sonuçları geliyor. Anket firmalarının sonuçları geliyor. Bana ulaşan sonuçlara göre ‘HAYIR’ oyları önde.

"EN ÇOK ZORLANDIĞIMIZ SORU..."

- En çok zorlandığımız soru şu; memleketin bu kadar sorunu var. Taksiciler soruyor; biz sigorta paramızı ödeyecek kadar bile para kazanamıyoruz. Ekonomide ciddi kırılmalar var. Bu kadar sorun varken bunları çözmezdeken neden referandumu getirdiniz. Türkiye’nin acil ihtiyacı anayasa değişikliği değilki!


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr