Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, toplantıda son dönemde giderek alevlenen Atatürk portresi tartışmalarına değindi.

Konuyla ilgili bir komisyon kurulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, “Atatürk’ün  kurduğu bir partide, Atatürk portresinden rahatsız olan milletvekili olamaz. Kim indirdiyse gözünün  yaşına bakmayacağım. Konu tüm ayrıntılarıyla soruşturulacak. Böyle bir olay varsa o milletvekili  CHP’de barınamaz ancak incelemenin de hakkaniyetle yapılması gerekir” dedi.

Soruşturmayı vekiller Rıza Yalçınkaya, Engin Özkoç ve Haydar Akar’dan oluşan heyet yürütecek.  Heyetin, öncelikle olayı anlatan vekil Aylin Nazlıaka ile olayı anlattığı yerde bulunan Muharrem İnce,   Mehmet Bekaroğlu ve Aytun Çıray’ı dinleyeceği kaydedildi.

Böke’den Dündar ve Gül vurgusu

MYK toplantısı devam ederken bir basın toplantısı düzenleyen CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Bugün benim için şahsi heyecanlı olan bir gün. Bu mikrofonun başına  kurultay sonrasındaki ilk MYK toplantısının adından parti sözcülüğü görevinden ilk kez geldim. Gönül   isterdi ki bu heyecan olumlu meseleler ve bir gündemi tartışmaya fırsat verseydi. Özgürce konuşacağımız toplantılar yapacağız. Çok sevgili Can Dündar ve Erdem Gül’ün ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle düştüğü bir günde özgürlük... Bu özgürlüğü hissettiğimiz nice toplantıyı yapmayı  istiyorum” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr