Uğur Mumcu, suikastın 23'üncü yılında Harbiye'deki Uğur Mumcu Anıtı önünde anıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçe Gençlik Örgütü tarafından düzenlenen anma etkinliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

CHP Şişli İlçe Binası'nda bir araya gelen grup, Doğruların Uğur'una Adanmış Bir Ömür yazılı pankart açarak, Harbiye'deki Uğur Mumcu Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da grubun arasına girerek anma etkinliğine destek verdi. Bir süre grup üyeleri ile yürüyen Kılıçdaroğlu daha sonra törenden ayrıldı.

Anma töreni Uğur Mumcu için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anıt önüne karanfil bırakan grup üyeleri, mum yakarak hep birlikte “Uğurlar Olsun türküsünü söyledi.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Çatalkaya, yaptığı konuşmada, “Bugün Cumhuriyetin, Cumhuriyet değerlerinin, aydınlanmanın yılmaz savunucusu Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü. Uğur Mumcu'nun savunduğu fikirlerin ve değerlerin susturulmaya çalışıldığının yıldönümü. Ölümler, cezaevleri bizi mücadelemizden, düşüncemizden, fikirlerimizden vazgeçiremeyecektir dedi.

 Grup, yapılan konuşmaların ardından dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr