CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine ilişkin “Sen düne kadar milli irade diyordun, referandum yapalım, hodri meydan” çağrısı yaptı. Grup konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ın “2013’te DEAŞ’a, PKK’ye karşı operasyon için karar alınırken CHP neden hayır oyu verdi? Onun hesabını versin” ifadelerine Kılıçdaroğlu, kürsüden gösterdiği belgelerle, “Karar Suriye’ye savaş açma kararı. Biz de buna hayır demişiz. Bugün getirsen bugün de karşı çıkacağız. PKK kararına ise evet demişiz” yanıtı verdi. AKP’nin yalnızca PKK’ye değil IŞİD’e de yardım ve yataklık yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Musul Başkonsolusluğu’nun basılması talimatını veren IŞİD’li Hatay’da tedavi gördü, geri döndü, IŞİD’in sağ kolu Şanlıurfa hastanesinde tedavi gördü, masraflarını Türkiye ödedi. Kimse bunlara dokunmadı. Hiçbir önlem de almadılar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

AYM’nin sorumluluğu Niçin Yargıtay, Danıştay üyeleri görevden alınıyor? Çünkü yargıyı yürütme organının emrine almak istiyorlar. Talimat alacaklar, ona göre karar verecekler. Biz hemen Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Siz bir yasayla anayasanın yargıyla ilgili hükümlerini askıya alıyorsanız, bir başka hükümet gelir Anayasa Mahkemesi’ni görevden alır. Bu Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir sorun. Bu kadar köklü, bu kadar tarihi bir sorumluluğu var Anayasa Mahkemesi üyelerinin.

Düşük profil...

Terörü bitirmek yerine teröre yardım ve yataklık yaptılar, azdırdılar. Binali Bey’e tekrar soruyorum, bu işin sorumlusu kim? Terör örgütü mahkeme kurarken kim iktidardı, şehirler silah deposuna dönerken iktidarda kim vardı? Binali Bey bunlara açık ve net cevap vermeni istiyorum. Bak bakalım “Terör örgütüne dokunmayın” talimatını veren kim? Sen bunun hesabını soracak mısın, yoksa sormayacak mısın? Sorarsan söz, sana bir daha “Düşük profilli başbakan” demeyeceğim. Sana ne kadar basit sorular soruyorum. Soracak mı, abisi izin verirse.

Dış politika...

Dış politikada da “Yanlış yapıyorsunuz, dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor” demiştik, şimdi 360 derece fırıldak gibi dönüyorlar. Dış politikada ‘hamaset olmaz, çok dikkatli bir dil kullanacaksın’ dedik. Rusya’dan özür dilediler. İsrail’e gittiler büyük tavizler vererek İsrail’le anlaştılar. CHP böyle bir anlaşma imzalamış olsaydı, cuma namazlarında, namaz sonrası bütün camilerde mitingler olurdu.

Genlerle oynuyorlar

Suriyelileri vatandaşlığa hangi gerekçeyle alacaksın? 6 milyon işsiz, 17 milyon fakir var. Suriyelilere karşı değilim, “Niye geldiniz” demedik. Bu açıklamayla Avrupa derin bir nefes aldı. Yardım yapmayacaklar. 500 milyon nüfuslu Avrupa 500 kişi almıyor, biz 78 milyon 3 milyonu alıyoruz. Avrupa, Suriye’deki onarıma katılmayabilir bile. Bunları alırsanız Türkiye’nin sosyal dokusu bozulacak, Türkiye’nin genleriyle oynanıyor. Kimin terörist, kimin masum olduğu bilinmiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr