Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Şişhane'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda geri dönüşüm işçileriyle bir araya geldi. Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, geri dönüşüm işçilerinin geleceğe umutla bakamayan, güvencesiz işçiler olduğunu belirterek, bu konudaki sorunu CHP'nin çözüm üreteceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Çankaya Belediyesi'nde ilk uygulamamızı yaptık. Oradaki işçiler sigortalı, geleceğe güvenle bakıyorlar. Benzer uygulamayı umarım İstanbul'da da gerçekleştireceğiz. Yine bütün arkadaşlarımız geri dönüşüm işçisi olarak çalışacaklar, sosyal güvenlikleri olacak dolayısıyla onlar da bir gelecek kaygısı taşımayacaklar" dedi.



"CHP HER ZAMAN EMEKTEN VE MAZLUMDAN YANA OLMUŞTUR"

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Dolayısıyla onlar da bir gelecek kaygısı taşımayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri dönüşümle ilgili bir karar alıyor, uygulamaya koyuyor ama 500 bin kişinin ne olacağını düşünmüyor. Biz neden diyoruz Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir sosyal devlet olmalı diye? Devlet mazlumun yanında olmalı. Yani yoksulun yanında olmalı, sosyal devletin amacı odur. Siz bir karar alır ve 500 bin kişiyigörmezden gelirseniz, kim bulacak bunun çözümünü? Hiçbir geri dönüşüm işçisi unutmasın, böyle bir kararı onlar aldılar ama sizin sosyal güvenceli çalışmanız için kararı da biz alacağız. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman emekten ve mazlumdan yana olmuştur. Daha iyi koşullarda çalışmanız için elimizden geleni yapacağız."



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geri dönüşüm işçilerinin sadece Ankara'da İstanbul'da değil 81 ilde çalıştığını belirterek, "TBMM'de masaya yatırılması lazım. Yüz binlerce işçi var, kim bunların sorunlarıyla ilgilenecek? Parti olarak biz ilgileniyoruz ama diğer partilerin de ilgilenmesi lazım. Bizim araştırma önergesine kimlerin 'evet' deyip demeyeceğini yakından izlemeniz lazım" dedi.

"1 MAYIS GELİYOR... GİDİN MEYDANLARDA HAKKINIZI ARAYIN"

Kemal Kılıçdaroğlu, "1 Mayıs geliyor, gidin meydanlarda hakkınızı arayın. Hak arama özgürlüğünü sonuna kadar kullanın. Bu ülkede kimse aç kalmasın istiyorum. Toplumun uzlaşmasındaki ana merkez budur. Hepimizin karnı doyarsa, kazanırsak deriz ki 'ne güzel bir ülke'. Bizim arzumuz bu. Birileri sizi dışlayabilir. Biz sizin yanınızdayız. Biz emekten yana, insanımızdan yana bir partiyiz. Herkesin kazanmasından yana bir partiyiz. İşsizliğin olmadığı bir ülkeden yanayız" ifadesini kullandı.

NUSAYBİN'DE 2 ŞEHİT...

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin toplumsal barışının bozulmuş olması olduğuna vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bugün Nusaybin'den iki şehit haberi daha geldi. Gerçekten son derece üzgünüz. Kendi ülkemizin topraklarında kan akmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde hepimizi huzur, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bunu da bir dilek olarak, önemli bir dilek olaraksizlerin bilgisine sunmak istedim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda ise CHP'lilerin yarın saat 09.30'da Bakırköy İlçe Başkanlığı önünde toplanarak 1 Mayıs kutlama alanına yürüyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr