CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başakanlığı'nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı.

Açıklamalarından satır başları şöyle:

Anayasa'nın ruhuna sadık kalarak görev yapan polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmalıdır. Onlar biz akşam evimizde rahat uyuyalım diye bu ülkenin sokaklarında rahat gezelim diye yeri geldiğince canını veren arkadaşlarımızdır. Polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir. 15 Temmuz akşamı yaşanan olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birden fazla ilki doğurdu.

Demokrasi bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluştu. Özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne, Anayasa'da değişirilmesi dahi teklif edilemeyen demokratik laik sosyal hukuk devletine bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluştu. 43 arkadaşımız havacılık dairesinde de 7 arkadaşımız şehit oldu. Bugün Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması ortak bir dil oluşturması onların hayatlarını feda etmesiyle oluştu. Demokrasi şehitlerimizi asla unutmayacağız.

FETÖ örtügütün özellikle silahlı kuvvetler içerisinde böyle yayılması hepimizin düşünmesi gereken bir konudur. Bizim siyasi partiler olarak farklı görüşlerimiz olabilir ama Türkiye'de demokrasi konusunda, liyakat konusunda hepimizin birlikte çalışması gerekir."

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Gülen'in iadesi konusunda "Kesinlikle iade edilmeli" cevabını verdi.

"Bir darbe girişimi söz konusu oldu. Dolayısıyla darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması halkın sokaklara çıkması çok önemliydi. Anayasa konusunda yargıyla ilgili şikayetler bize geliyordu. Yargıyla ilgili şüphelerin, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü belirtiliyordu.

FETHULLAH GÜLEN'İN İADESİ

Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi gerekiyor. Fethullah Gülen bunların sorumlusu olarak görülüyorsa ve 'Ben aklanmak istiyorum' diyorsa Türkiye'ye gelip bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır.Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr