CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir açılış ve şehit aileleriyle iftar yemeği için geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda basın mensuplarına konuştu. Kılıçdaroğlu Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlediği toplantıda şunları söyledi,

“Türkiye'nin batıya açılan kapısındayız. İzmir'de olmaktan on derece memnunum. İzmir sadece bu bölgenin değil sadece Türkiye'nin değil aslında dünyanın gözbebeği. İzmir çok güzel yönetiliyor. Bütün eksiklerine karşı en iyi yönetilen illerimizden biri. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kredi notundan yüksek. O nedenle İzmir iyi yönetiliyor.

Soruyu bir de Türkiye genelinde soralım. Türkiye iyi yönetiliyor mu? Sokaktaki vatandaştan tutun sanayicisine kadar akademisyeninden sanatçısına kadar ciddi kaygı var. Herkesin ortak sorusu Türkiye nereye gidiyor? Türkiye iyi yönetilmiyor, Türkiye iyi yönetilmiyor. Ülkede patates üreticisi ektiği ürünün karşılığını alamazsa, çiftçi ektiği ürünün karşılığı alamazsa, şehit cenazeleri gelirse, terör bir ülkenin başına bela olmuşsa, 6 milyon genç işsizlikle karşı karşıya ise o ülke iyi yönetiliyor denemez O zaman kendimize bu güzel günde bu Ramazan gününde şu soruyu sormalıyız.

14 yılda Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Eğer bu sorunun yanıtını kendi vicdanımızda sorgularsak Türkiye'ye demokrasiyi bir getirmiş oluruz. Biz bu ülkenin caddesinde sokağında tarlasında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Terör belasından arındırılmış bir Türkiye istiyoruz. Hükümet olmanın temel amacı da budur, insanların sorunun çözmek. Hükümet bırakın sorunları çözmeyi kendisi sorunun kaynağı haline gelmişse vay o ülkenin haline. Bu kadar karamsar bir tablo çizilir mi demeyin.

Emin olun daha karamsarını çizmek istemedim daha karanlığı gündemimizde duruyor. Tüm uygar dünya bunun farkında. Seçimler olmamış gibi çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'ye karşı insanımıza karşı sorumluluğumuz var. Cumhuriyeti yüceltmek istiyoruz, demokrasimizi derinleştirmek istiyoruz, herkesin aşı işi olsun istiyoruz. Herkes huzur içinde sofrasına otursun istiyoruz. Herkes mutlu haberler alsın istiyoruz tek amacımız bu."

“BİZE KURŞUN SIKABİLİRLER"

Kılıçdaroğlu, basın mensuplarından soru almadan toplantıyı bitirdi ve kendisini havalimanı önünde bekleyen partililere seslendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin turistler için tahsis ettiği üstü açık otobüsten partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu için üzerinde “O atılan kurşun hepimize yanındayız Kılıçdaroğlu" yazılı pankart açıldı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Sadece ve sadece bu güzel ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun itiyoruz. Bu güze ülkede Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri yaşasın istiyoruz. Sadece ve sadece bu güzel ülkede anneler çocuklarını okula güler yüzle göndersin istiyoruz. Meydanlarında fabrikalarında özgürce alın teri dökerek gezmek istiyoruz. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm insanlarımızı kucaklamak istiyoruz. Bizim yüreğimizde kin nefret yok sadece ve sadece insan sevgisi var. Bize mermi atabilirler bize kurşun sıkabilirler bizim üstümüze gelebilirler ama hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz hiçbir baskıya."

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine partililer “Feriştahları gelse bizi yıldıramaz" diye slogan attı. Kılıçdaroğlu da “Feriştahları gelse bizi yıldıramaz, hiç endişe etmeyin" dedi ve “Yürekli olduğumuz sürece cesur olduğunuz sürece omuz omuza yürüyeceğiz. Çağdaş uygarlığa ulaşan bir Türkiye için sağ olun var olun" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kılıçdaroğlu, konuştuktan sonra otobüs önünden meşale yakıldı. Meşalelerden biri çiçeklerin alev almasına neden oldu. Partililer çiçekler alev alır almaz ellerindeki su şişeleriyle müdahale ederek, yangın çıkmasını önledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr