Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Pedro Agramunt ve ABD Büyükelçisi John R. Bass, CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Türk demokrasisi ve halkına desteğini açıklamak amaçlı ziyarette bulundular. Agramunt ve Bass ile ayrı ayrı basına kapalı gerçekleşen görüşmelerde Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da hazır bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ilk toplantıda Agramunt, Kılıçdaroğlu’na Türk halkına destek için Türkiye’ye geldiğini iletti.

Darbe girişiminin ardından yaşanan döneme ilişkin Avrupa’da kafa karışıklığı olduğunu belirten Agramunt, Türkiye’deki yetkililerle ve siyasilerle yaptığı görüşmelerin ardından yaşananları daha iyi anladığını söyledi. Agramunt Türkiye’de Avrupa Konseyi’nden bir uzmanlar heyetinin cezaevlerini incelediğini belirterek, bir başka heyetinde Strazburg’da oluşturulduğunu ve içinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı uzmanların da bulunduğu bu heyetin darbe girişimi ve sonrasında yaşananları incelediğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu: “Darbe girişiminin siyasi ayağı sorgulanmadığı sürece tam olarak aydınlatılamaz. FETÖ’cülerin kimler tarafından devlete yerleştirildiğinin belirlenmesi gerekiyor. Yoksa soruşturmanın önemli bir ayağı eksik kalır.” ABD Büyükelçisi Bass ise Kılıçdaroğlu’na CHP’nin darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte izleyeceği yol haritasını sordu. Kılıçdaroğlu Bass ile yaptığı görüşmede önceki gün Cumhurbaşkanlığı Saray’ında gerçekleştirilen yargı yılı açılış törenine değinerek, “Bu durumu açıkça yürütmenin yargıya baskısı olarak görüyoruz”dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr