CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhuriyet’e yönelik operasyona sert tepki gösterdi. “FETÖ’cüleri devlete Cumhuriyet mi yerleştirdi? Şehirlere bombalar yerleştirilirken “Bunlara dokunma diyen Cumhuriyet miydi? diyen Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet gazetesini FETÖ ile, PKK ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir” ifadesini kulllandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gözaltına alınan gazetemiz yöneticilerinin isimlerini tek tek sayarak “Bir haksızlık yapmış savcı, IŞİD’i unutmuş, hem FETÖ’cü, hem PKK’li hem IŞİD” dedi. Cumhuriyet’in her darbe sonrası bedel ödediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet gazetesi, basın dünyamızın akademisidir. Görüşü ne olursa olsun, her insan acaba ne yazdı diye sabah Cumhuriyet’i eline alır. Cumhuriyet fikir gazatesidir, aydınlanma gazetesidir. Cumhuriyet ödün vermeyen bir gazetedir. İktidar benim lehime çalışır mı diye düşünmeyen, özgürlüğü, Cumhuriyet’i savunan bir gazetedir ve Cumhuriyet, Cumhuriyet ile yaşıttır. Adını da Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Cumhuriyet gazetesini FETÖ ile, PKK ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir” diye konuştu.

“FETÖ’cüleri devlete Cumhuriyet mi yerleştirdi, o hâkimleri, savcıları, dekanları Cumhuriyet mi yerleştirdi” diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Yüreğin yetiyorsa ‘Ne istediler de vermedik’ diyen adama soracaksın, devletin nesini peşkeş çektin diye. Zekeriya Öz’e kurşun geçirmez arabayı Cumhuriyet mi tahsis etti? Tahsis eden adama soru sorma yüreğin var mı senin. Hukuk namusun var mı senin? 2004’te MGK kararına geçersiz diyen Cumhuriyet miydi, bunu diyene soru sorma cesaretin, hukuk namusun var mı? 81 ilin 76’sına FETÖ’cü emniyet müdürünü Cumhuriyet mi atadı? Şehirlere bombalar yerleştirilirken “Bunlara dokunma” diyen Cumhuriyet miydi? Bu soruyu sorma hukuk namusun var mı? Sormuyorsan büyük bir handikapın içindesin. İktidarda olanların borazanlığını yapıyorsun. ‘Meclis’te FETÖ’ye çete demek ihanettir’ dedi biri. Bunu kim söyledi diye soramıyorsun korkuyorsun. Gülen’in sümkürdüğü mendili saklayan Cumhuriyet miydi, Başbakan Yardımcısı’nı Pensilvanya’ya gönderen adama hesap soramıyorsan sen hukuk adamı değilsin, birilerinin maşasısın. Soramıyorsan izzet-ü ikbal ile o makamdan ayrılırsın.”

Cumhuruyet’in doğruyu yazdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunlar başkanlık rejimlerinin fragmanları. Başbakan, başkanlık gelmezse Türkiye bölünür diyor. Yani Türkiye’yi bölünme noktasına getirdiğini itiraf ediyor. Türkiye’nin bölünmesinden söz eden biri başbakanlık koltuğunda oturamaz” edi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr