CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefeti eleştirken yüksek yargı üyelerinin alkış tutumasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak “Kendilerini iktidar partisine yakın da görebilirler. Ama cübbelerini çıkarmaları lazım” dedi.

Bakırköy Botanik Park’ta sağlıkçılarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili bir soru üzerine Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’ın başında olan yüksek yargı mensuplarının yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını koruması gerektiğini belirterek “Yargı mensuplarının yürütme organı ile birlikte görüntü vermeleri hele hele alkışlamaları kabul edilemez. Hiçbir demokraside kabul edilemez. Yargı dünyasında kabul edilemez. Kendileri alkışlayabilirler elbette, kendilerini iktidar partisine yakın da görebilirler. Ama cübbelerini çıkarmaları lazım. Alkışlıyorlarsa gelecekler parlamentoya. Cübbelerini çıkaracaklar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin parti elbisesini mi, kimliğini mi taşırlar, gelirler parlamentoya, siyasete girerler. Kendisini o kadar kaptırmış ki Yargıtay Başkanı, şimdi kalkacak adalet dağıtacak. O Yargıtay Başkanı Türkiye’de adalet dağıtamaz. O Danıştay Başkanı Türkiye’de adalet dağıtamaz. Sayıştay Başkanı zaten bir anlamda AKP’nin arka bahçesi konumuna gelmiştir. Adalet dağıtamazlar” dedi.

Adalete en büyük darbeyi adaletin başında olan kişilerin vurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Adaleti siyasallaştırmışlardır. Böyle bir tablo asla ve asla kabul edilemez ve doğru değildir.

AKP Genel Merkezi’ne gitsinler, kayıtlarını yapsınlar, istedikleri propagandayı yapabilirler. İsterlerse saraya da gidebilirler. Saraya hizmet de edebilirler. Hiçbir sorun yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri derinden sarsılıyor ve yargı açısından sarsanlarda yargının başında olan kişiler” ifadelerini kullandı.

Almanya’da Ermeni soykırımı ile ilgili bir tasarının görüşeleceğini anımsatan Kılıçdaroğlu, tasarının gündeme gelmemesi için Alman yetkililere 5 ayrı mektup gönderdiğini açıkladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr