CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Daha 1 Mayıs gelmeden harekete geçildi. 1 Mayıs Taksim'de kutlanmak isteniyor. Ama yasaklar gelmeye başladı. Bütün dünyada kutlanıyor. Demokraside olması gereken engellemelerin olmamasıdır. Ama bunu yapmıyorlar.

- 1 Mayıs tüm dünyada özgürce kutlanıyor. Eğer emekçi bunu istiyorsa Taksim meydanı işçilere açılmalıdır. Taksim'in emekçiler ve 1 Mayıs için ayrı bir önemi var. AİHM ve mahkeme kararlarına rağmen yasaklıyorlar. Bırakın kutlasınlar.

- Bayramı da bayram havası içinde bırakın. 2016'da işçilerin geldiği duruma bakalım.

- 1 milyonu aşkın taşeron kamuda. Seçim meydanlarında söyledim. CHP iktidarında kadro sözü veriyorum Bunlarda aynı hakları vereceğiz dediler. Ama nasıl vercekler bilmiyorlar. Çünkü onlar alınterini bilmezler. Onların bir eli yağda bir eli balda.

'SİZLERLE BİRLİKTE MEYDANA İNECEĞİM'

- Kıdem tazminatına el atmak istiyorlar. Eğer ellerinde alırlarsa sizlerle birlikte meydana ineceğim Dokundurtmayacağım.

- İş kazasında Avrupa'da 1. Dünya'da 3. sıradayız. Neden bizim işçilerimiz ölüyor? Bütün bu sorunları çözeceklerine dertleri 1 Mayıs'ı nasıl yasaklarız. Sen yasaklayamazsın kardeşim. Yeni Çeltek'de işçiler açlık grevinde. Ankara'daki beyler mi sahip çoıkacak onlara. Benim namus borcum onlara sahip çıkacağım.

- Mücadeleyse mücadele. Bedel ödemekten çekinmeyeceğiz. İşçi bedel öderken milletvekili de ödeyecek.

'SİZİN BEYNİNİZE KAN GİTMİYOR MU?'

- Size bir yüzbaşının hikayesini anlatacağım. 6 yıl önce emniyete bir ihbar geliyor. İhbarın konusu şu TSK ile bağlantılı bir çete fuhuş ve casusluk suçu işliyor. Casusluk o ara revaçta olan bir suç. 2 yıl soruşturma yapılıyor 9'u muvazzaf 51 kişi gözaltına alınıyor.   - Dava açılana kadar 350 kişi gözaltına alınıyor. 2 yıldan sonra savcı iddianamesini hazırlıyor. Sanıklar hakkında 2 yılla ömür boyu hapis arasında cezalar istiyor. Tek delil var dijital veriler. Hukuka göre zaten delil değil ama olsun mahkeme benim emrimde diyor. Havuz medyası çarşaf çarşaf yayınladı. Bu davada yargılananlardan birisi de Ersel Ezel. Yüzbaşı Ersel Erel.

- O yüzbaşı geçtiğimiz haftalarda Güneydoğu'da mücadele ederken ağır yaralanıyor. Ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilirken eşi ve çocuğunun da ambulans uçakla Ankara'ya getirilmesini istiyor ama izin vermiyorlar. Davutoğlu da çıkmış ben şehit yakınlarına kurayla iş vereceğim diyor. Sizin beyninize kan gitmiyor mu?

- Şimdi kalkmış 23 Nisan'ı kutlamayalım diyorlar. Hani bu Meclis kurucu Meclis'ti.

'AÇIK ÇEK VERİYORUM DAVUTOĞLU'

- Yolsuzluk dosyalarını kapatanlar terfi ettirildi, davaları açanlar görevden alındı. Bu Avrupa'nın kabul ettiği Türkiye ilerleme raporunda var. Demokrasi için mücadele ediyoruz sürekli özgürlüklerin kısıtlandığı bir ülke haline geliyoruz.

- Sayın Davutoğlu sana açık çağrım, gelin yasaları birlikte yapalım. Artık ulusüstü kuruluşlar bizi eleştirmesin. Medya özgürlüğü yok demesinler. Açık çek veriyorum Davutoğlu! Hukukun üstünlüğünü savunuyorsan kapımız açık gel sonuna kadar yapacağım.

- Az önce bir haber geldi. 3. köprü ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı bunlara ayrıca ikramiye ver demişti. Patron da merak etmeyin dedi. Ama şimdi işçiler paramızı alamıyoruz diyor. Kim söz verdiyse git ondan al demiş. Çok kolay Erdoğan Bilal oğlana diyecek o da anlamadım babacığım diyecek. Sonra oğlum istiflediğin paradan al ver diyecek.

'SEN VALİ DEĞİL MİSİN?'

- Karaman'da yaşanan olaylardan dolayı en büyük üzüntüyü Karaman'da yaşayan insanlar. Siz anlınız dik yaşayın. Bu ülke Karaman'ı da üniversiteyi de çok iyi biliyor. Karaman bu ülkenin gururudur. Bizim şikayetimiz Karamanlı çocuklara yaptığı zulümdür.

- Aile Bakanı çocukları aileleri savunmuyor Ensar'ı savunuyor 'Bir kereden bir şey olmaz' diyor. Vali benim o yurtlardan haberim yok diyor. Hürriyet'ten İsmail Saymaz isimli gazeteci çok önemli bir belgeyi ortaya çıkardı. Öğrenci ihtiyaçları için kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan malzemeler için para verin bize diyor. Karar şöyle: Vakfın yurtlarında fakir fukara çocukları barındığı için 25 bin TL para veriliyor. Vali diyordu ki benim haberim yok. Sen Vali değil misin, değilsen niye o koltukta oturuyorsun.

- ENSAR Vakfı'nın başkanı diyor ki bizim zaten böyle bir yurdumuz yok diyor. İl genel meclisi kararında vakıf diyor. Nasıl misafirhane ki yılalrca kalıyorlar. İmam Hatip Okulu Müdürü Yardımcısı açıklama yapıyor çocuklarımız Ensar'ın ve Kayimder'in yurtlarında kalıyor.

- O çocuklar emanettir. Emanet çocuklardır. Bunları din adına yapıyorlar. Sevgili peygamberimizin ünvanlarından birisi de Emin İnsan'dır. Düşmanları bile onu emin olarak kabul etmiştir. Size bir şey emanet edilince ona hıyanet etmeyin diyor.

- O annelerin emanetlerine siz hangi ahlakla ihanet edersiniz?

'DAVUTOĞLU, NEDEN KENDİ DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRMIYORSUN?'

- Hırsızların TBMM'de yeri yoktur diyoruz. Bu kadar açık bu kadar net. Bize teklif getirdiler biz de 3 teklifte bulunduk. Gelin 83. maddeyi yeniden yazalım dedik. Buna hayır dediler. Kirli diyenlerin bize evet demeleri mümkün değil. Geçici madde yapalım diyorlar. Sadece bu döneme ait olan dosyalar olabilir, onların dokunulmazlığı mı devam edecek? Asıl yolsuzluğu bakanlar yapıyor ya. Gel onların da dokunulmazlığını kaldıralım dedik olmaz dediler. Bütün vatandaşlarım gayet iyi bilsin Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlığı devam edecek, sen namuslu adamsan niye kendi dokunulmazlığını kaldırmıyorsun? Senin niye dokunulmazlığın kalkmıyor? Çık ben de dokunulmazlığımı kaldırıyorum de.   'MİLYONLARI GÖTÜREN ADAMIN ÖNÜNE YATACAK MISIN?'

- Binali Yıldırım, havuz medyasının kasasını yöneten adam. Milyon Ali'nin dokunulmazlığı aynen devam edecek. Rıza Sarraf'ın önüne yatarım diyen adam Muammer Güler'in de dokunulmazlığı aynen devam edecek. 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet almıştı. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracaksan gel kardeşim. Sen gidip de Rıza Sarraf'ın önüne yatmış adamı koruma! 700 milyarlık saat vardı; Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. 52 milyon dolar rüşvet alan adamın önüne yatacak mısın yatmayacak mısın?

- Bakara makara deyip Kur'an'la dalga geçen ayakkabı kutusunda milyonları götüren adamın önüne yatacak mısın yatmayacak mısın?

- Davutoğlu neden korkuyor; o da biliyor ki dokunulmazlığı kalkarsa terör örgütlerine yardım ve yataklıktan o da yargılanabilir. Davutoğlu da abisi de terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmışlardır. Başkalarına gelince kaldırlaım beyefendi siz? Benim görevim hırsızların önüne yatmaktır efendim diyor.

- Milyon Ali ne olacak? Muammer Güler ne olacak? Zafer Çağlayan ne olacak? Egemen Bağış ne olacak? Bunların dokunulmazlıklarını neden kaldırmıyorlar.

'HER CHP'Lİ HAPSE GİRMEYE HAZIR OLMALI'

- Her şeye rağmen kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyoruz. Akademisyenler hapse giriyorsa, gazeteciler hapse giriyorsa, genelkurmay başkanı hapse giriyorsa demokrasi mücadelesi veren her CHP'li hapse girmeye hazır olmalı. Ben oturacağım Meclis'te gazeteciler hapse girecek ee ben ziyarete gideceğim. Yetmez arkadaşlar. Bu mücadele ekmek kavgasıdır ekmek. Türkiye bir darbe dönemi yaşıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr