CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Turizm sektöründeki krizin nedeninin hükümetin dış poltikası olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa, esnaf, yağmur duasından sonra turist duasına çıktı. Allah bize turist göndersin diyor. Şaka değil gerçek. İşimiz Alah'a kaldı diyor. Turizm sektörünün bileşenleri ortak olarak; 'turistin Türkiye'ye gelmemesinin temel nedeni Türkiye'nin dünyada bozulan imajı' diyor. Dönemin başbakanı; 'İsrail'e muhtacız' diyor. Ne oldu da birden Türkiye, İsrail'e muhtaç hale geldi? Mangalda kül bırakmıyorlardı. 'Asarız keseriz' diyorlardı. Ne oldu bu hale geldi? Şu andaki hükümet, Türkiye'nin çıkarlarını korumaktan uzak bir hükümet. En zayıf halkadadır. Türkiye'nin çıkarlarını çok rahat bir şekilde kendi geleceği için pazarlayacak bir konumdadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: "Turist gelmiyor. Oteller turist kaynamıyor. Turizm sektörünün bileşenleri ortak olarak; 'turistin Türkiye'ye gelmemesinin temel nedeni Türkiye'nin dünyada bozulan imajı' diyor. Türkiye çağdaş, bir ülke görünmüyor. Hukukun üstünlüğü, demokrasi yok. 'Dikta yönetimi var buraya niye gelelim' diyorlar. Batıda, bütün haberler Türkiye'nin aleyhine. Hadi diyelim ki Rusya ile kavga ettik. Uçağını düşürdük Ruslar gelmiyor. Almana, İngiltere ile kavga etmedik. Niye gelmiyorlar. Bozulan imaj nedeniyle gelmiyorlar.

BU AYDINLAR ELLERİNE BOMBA ALIP EYLEM YAPTILARSA TUTUKLAYIN
Dün 3 aydın tutuklandı hapise atıldı. Elbette hesabını soracağız bu aydınlar ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa tutuklayın. Bozulan imaja katkı yapıyorsunuz.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK DEFA, ESNAF, YAĞMUR DUASINDAN SONRA TURİST DUASINA ÇIKTI
Cumhuriyet tarihinde ilk defa, esnaf, yağmur duasından sonra turist duasına çıktı. Allah bize turist göndersin diyor. Şaka değil gerçek. İşimiz Alah'a kaldı diyor. Seni bu hala getiren kim? Ramazan ayındayız vicdanına sor. 14 yıllardır iktidardalar. Eskiden turist geliyordu. Sen, turistler memnundu. Turist keyfine mi gelmiyor? Duasına saygım var. Bu siyasete artık dur demen lazım.

BODRUM'A TURİST GELMİŞ. SANKİ İLK KEZ TURİST GELDİ DİYE DÜKKAN SAHİPLERİ KAVGA EDİYOR
Bodrum'a turist gelmiş. Sanki ilk kez turist geldi diye, turistleri kendi dükkanına çekmek isteyenler kavga ediyor. Çünkü başka kimse yok. Türkiye ilk kez bu manzara ile karşı karşıya. Dış politikanın faturasının esnaf, turizm, çiftçi çekiyor. Ankara'daki beylerin keyfi yerinde bir eli yağda bir eli balda. Seni düşünen biri var mı . CHP dışında sana inana kimse yok. Ben sana inanıyorum.

'İSRAİL'E MUHTACIZ' DİYOR. NE OLDU DA BİRDEN TÜRKİYE, İSRAİL'E MUHTAÇ HALE GELDİ?
Gazetelerde İsrail ile barışacağız haberleri var. Bunlar değil miydi, kızdığı zamanlar 'İsrail dölü' diyenler. 2 Ocak 2016. Dönemin başbakanı; 'İsrail'e muhtacız' diyor. Ne oldu da birden Türkiye, İsrail'e muhtaç hale geldi? Mangalda kül bırakmıyorlardı. 'Asarız keseriz' diyorlardı. Ne oldu bu hale geldi?

HÜKÜMET, TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINI ÇOK RAHAT KENDİ GELECEĞİ İÇİN PAZARLAYACAK BİR KONUMDADIR
Bütün aydınlara sesleniyorum; şu andaki hükümet, Türkiye'nin çıkarlarını korumaktan uzak bir hükümet. En zayıf halkadadır. Türkiye'nin çıkarlarını çok rahat bir şekilde kendi geleceği için pazarlayacak bir konumdadır."

ÇAY TOPLAYAN VATANDAŞ, BİR LİSELİ KADAR YÜREĞİN YOK SENİN

Yeni yargı paketi geldi; komisyonda görüşüldü! Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez deyip düzenlemeyi hayata geçirmek istiyorlar. Ne diyordu çay toplayan vatandaş: Adalete güven yüzde 30'a indi! Peki kardeşim sen neden çay toplamaya gittin! Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin!
Hitler'in bir danışmanı vardır Doktor Frank; hakimlere şöyle diyor: Vereceğiniz her kararda önce kendinize şunu sorun: Benim yerimde Führer olsa nasıl karar verir. Führer'in düşüncesi gibi karar vereceksiniz diyor. Diktatör bozuntusunun kim olduğunu ben de siz de iyi biliyorsunuz! Yargıda aksaklık varsa o kendi iç mekanizmaları aracılığıyla giderilir! Herkesi sıfırlayacak yeniden seçecek; kabak gibi seçeceğim diyor.

Ve dünya şöyle diyor: Türkiye'de diktar rejimi var! Yapılan düzenleme hukuki değil siyasi bri düzenleme! Biz hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz! Buradan Anayasa Mahkemesi'ne sesleniyorum! Nasıl ki YSK diye bir şey yok dediler ise yarın da Anayasa Mahkemesi diye bir şey yoktur diyebilirler. Hukukun kötüye kullanılmasına karşı çıkmazsanız yarın bumerang gibi gelir sizi bulur
2015 yılında 69 milyar dolarlık yatırım kaçtı.
Yabancı sermaye stoğu 30 milyar dolar azaldı.
44 milyar dolarlık portföy yatırımı kaçtı.

Ülkeni seviyorsan, terörden muzdaripsen çiftçi kardeşim; ektiği ürünün karşılığını alamıyorsa, sevgili anneler çocuklarınızın eğitim sisteminden şikayetçiyseniz hepimizin oturup vicdan sorgulaması yapması lazım! Türkiye bir dikta yönetimine teslim olmamalı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr