CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında sert açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu vardı.

"ATATÜRK'ÜN VE ECEVİT'İN ÇIRAĞIYIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 'çırak' dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. Ama ona söyleyin sen de hırsızların ustasısın. Aile boyu hırsızlık yaptılar" dedi. Bu sözler CHP grubunda uzun süre alkışlanırken, Kılıçdaroğlu eleştirilerinin tonunu artırarak, "Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?" diye sordu.

"BU ADAM GERÇEKTEN BAŞBAKAN MI?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İstanbul'un silüetini bozan yapılarla ilgili olarak, "Bundan sonra bu şehre hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Nereden çıktı bu gökdelenler diyor. Bu adam gerçekten başbakan mı?" dedi. Kılıçdaroğlu, İstanbul'un silüetini bozan yapılar arasında gösterilen 16/9 Gökdelenleri için ise, "Onları traşla, 'sağol başbakan' diyeceğim" ifadelerini kullandı.

"NE DEMEK BİR KERE RASTLANMIŞ OLMASI"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için "önüne yatmak" deyimini kullanmasından sonra AKP'li isimlerin hedefi haline geldiğini anlatan CHP lideri, "Samimi Müslümanlara sesleniyorum. Kendi çocuklarını düşünsünler. Ne demek bir kere rastlanmış olması" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'ndan olay sözler: Hırsızların altına... - VİDEO

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Kilisli vatandaşlarımız her gün bomba nerede patlayacak diye diken üstünde. Vatandaşlar vicdanlarına sorsun 14 yıldır bu ülkeyi bu hale kim getirdi diye...

- Türkiye Cumhuriyeti devletinin soyulduğunu herkes biliyor. Yürütme organı hem yasamayı hem yargıyı baskı altına aldı.

- Dört bakanın dosyası kapatıldı. Bütün dünya biliyor, biz de biliyor, sağır sultan da biliyor. Ama hesabını parlamento soramıyor.

- Medya mı diyorsunuz? Eğer hükümetten yanaysanız bütün ilanlar gelir. Değilseniz her türlü cezayı alırsınız.

- Yargı mı diyorsunuz? Ne diyor AKP'li vekil, "Başkanlığa gerek yok. Biz zaten istediğimizi yapıyoruz..." Böyle bir tablo ortaya çıkınca ahlaki erezyon oluyor. Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar yükseğe çıkmadı.

- Milletime sözüm söz, siz kul hakkı yiyenlerden hesap sorulmasını istiyorsanız, tek bir adresiniz vardır, CHP... Gelin bu düzeni kökten değiştirelim.

- Siyasi Ahlak Yasası çıkmalı, bu olursa Türkiye kurtulur. Ahlak insani görkemli kılar. İslamiyet'te de ahlak çok önemlidir.

- Bunlar sabah akşam din üzerinden siyaset yapıyorlar di mi? Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?

- Bana "çırak" diyor. Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. Ama ona söyleyin sen de hırsızların ustasısın. Aile boyu hırsızlık yaptılar.

- Nereden çıktı bu gökdelenler diyor. Bu adam gerçekten başbakan mı? İstanbul'u 20 küsür yıldır siz yönetiyorsunuz. Yasalara uymaktan söz ediyorsan, yapacağın tek şey var. 16/9 Gökdelenleri var. Onlar traşlarsın. Sağol başbakan diyeceğim.

- Aile Bakanı'nın sözlerine AKP'liler itiraz etmiyor. Samimi Müslümanlara sesleniyorum. Kendi çocuklarını düşünsünler. Ne demek bir kere rastlanmış olması.

Kılıçdaroğlu'ndan Ensar Vakfı ile ilgili çarpıcı açıklamalar - VİDEO

- Neden önüne yatıyorsunuz dedim. Sen o çelengi götüreceksin Ensar Vakfı'nın önüne koyacaksın. O çelengi KAİMDER'in önüne koyacaksın. Bunlar kadını insan olarak görmüyorlar. Asıl hastalık burada; ruh hastalığı, ruh hastalığı.

- Aldılar olayı başka bir mecraya soktular. Ne söylerlerse söylesinler, kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim.

- Ensar Vakfı'nın yurtları tamamen kaçak. Bir vakıf kaçak işyeri açar mı? Üstelik vergi muafiyeti de verilmiş. Yasa dışı faliyette bulunduğu için Ensar ve KAİMDER sorumludur. İlköğretimde barınma yeri açmak sadece Milli Eğitim'in görevidir.

- Onlara emanet edilen çocukların hakkını, şerefini koruyamadılar. Bunun için sorumludur. Bu evlerde ne olduğu belirsiz adamları çalıştırdılar. Bundan ötürü Ensar Vakfı sorumludur.

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na 6 Ensar sorusu - VİDEO

BAŞBAKAN'A 6 ENSAR SORUSU

1- Anayasaya göre ilk ve orta öğretimde yurt açma yetkisi sadece MEB'indir. Bu yetkiyi Ensar'a nasıl verdiniz?

2- Bu yurtlar için bugüne kadar bir soruşturma açıldı mı? Madem kaçak bunlar için bir soruşturma açıldı mı?

3- Milli Eğitim Müdürü bu kurumlara ait Karaman'da ev bulunmamaktadır diyor. Yalan söylüyor. Bu müdür görevinde midir?

4- Ensar Vakfı Başkanı, "Bu zat 2013'te 5 ay bizimle çalıştı" diyor. O çocuklara istismarın 2011 yılında yapıldığı ifadelerle sabit.

5- Türkiye genelinde bu evlerden kaç tane var?

6- Yoksul ailelerin barınması görevi Milli Eğitime verildi. Bakanlık bugüne kadar hiçbir ev yapmamıştır. Ne oldu paranız mı yok?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr