CHP Lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında AKP Dicle İlçe Başkanı Deryan Akdert'e yapılan suikasti kınayarak başladı. CHP lideri hakkında istenen hapiscezasına ilişkin ise "Benim hakkımda da 2 yıl 8 ay dava açılmış. 2 yıl 8 ay değil 2800 yıllık iddianame düzenlemezseniz adam değilsiniz. Kim açmış, Bilal oğlan açmış. Ben senin ne olduğunu gayet iyi biliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Teröre karşıyız, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelirse. AK Parti'nin Lice ilçe başkanının hayatını kaybetmesi hepimizin acısıdır. Bu sabah erken saatlerde bir gazetecinin evi basıldı. 'nn Tunceli'de görev yapan muhabirin evi basıldı. Tunceli'deki protestoları haber yaptı diye evi basılıyor.  Ne zamandan beri bir gösteriyi izlemek gazeteci için suç oldu. Öyle isteniyor ki hiç bir şey haber yapılmasın.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'BİLAL OĞLAN' ÇIKIŞI: BABACIĞIM... - VİDEO



- 10 Ekim 2015 Ankara Garı'nda iki canlı bomba 101 vatandaşımızın hayatına mal olan bir terör saldırısını düzenledi. Rakam kesin değil, kimisi 107 diyor, kimisi 102 diyor. Ama biz rakamı savcıdan alınan iddianameden aldık. Gar'da güle oynaya barış isteyen insanlar. Bu ülkenin gençleri huzurla yaşamak istiyorlar, terörsüz bir Türkiye istiyorlar. Bütün partiler gittiler. Ankara'daki bütün büyükelçiler terörün olduğu yere karanfiller bıraktı. Dün bunun yıl dönümü, aileler gelmiş, yine anmak istiyor. Biber gazı jop... Türkiye'ye yakışmıyor! Bir annenin çocuğunun öldü yere karanfil bırakması suç mu? Biz bu ayıbı ortadan kaldırmak için daha ne kadar bekleyeceğiz.


KILIÇDAROĞLU'NDAN BİNALİ YILDIRIM'A: SEN ŞEYTANSIN - VİDEO



- Önlemi almayan hükümet ama terörü gerçekleştirenler IŞİD terör örgütünün üyeleri. Yani İrak Şam İslam Devleti militanları. Koktely terör demeye başlamışlardı o dönem. Şimdi IŞİD terör örgütünden dert yanmaya başladılar. IŞİD 70 ilden eleman devşirirken bu ülkenin yönetiminde kim vardı.

- Musul operasyonu ne demek? IŞİD operasyonu sonrası bölgedeki yeni senaryoları hayata geçirmek. Türkiye'nin burada çok dikkatli bir dil kullanması gerkeiyor. Sayın Erdoğan, Dubai TV'ye verdiği bir demeçle meshebi bir gerilime neden oldu. Bunun üzerine Irak Türkiye'ye Başika'yı terk et dedi. Kullanacağınız dil çok önemli. Merkezi Irak Yönetimi'ne seslenmek isterim: Irak'ın kaderini Irak halkının belirlemesi gerektiğini savunuyoruz. Ortak kültürümüz tarihimiz var. Başika'da bizim askerlerimizin bulunması sıradan bir olay değildir. Irak halkının güvenliği için orada duruyor. Burada size yönelik sözler üyüznden Başika'daki askerlerle ilgili çıkışlarda bulunmayınız. Biz Musul'da Kerkük'te, ve diğer Irak bölgelerinde terörün çıkmasını istiyoruz. Bize bir görev düştü. Sizin isteğiniz üzerine geldik ve dolayısıyla görevimizi yapmamıza izin verin. Biz Irak halkıyla dostluğumuzu sürdürmeye kararlıyız. Burada önemli bir olayla karşı karşıyayız.

- Dışişleri'yle ilgili bir konu varsa Dışişleri Bakanı konuşur. Cumhurbaşkanı hangi yetki ve sorumlulukla konuşuyor? Enerji Kongresi yapılıyor orada iki tane başbakan var. Berat Albayrak Başbakan'dan rol çalıyor.

- İstanbul'da bir Laleli esnafı vardı! Bunlar bir tarih yazıyorlardı. Avrasya'dan ağırlıklı olarak Rusya'dan gelenler Laleli'den alışveriş yapıyordu. Kapalıçarşı'da bir dükkanın hava parası bile bir servetti. İstanbul'da Bağdat Caddesi'nin hava parası dudak uçuklardı. Şimdi dükkanlar kapanıyor. Bütün bunlara baktığımızda Türkiye iyi yönetilmiyor. Otellerde eskiden yer bulamazdınız. Turizm bölgelerini saymıyorum İstanbul gibi turizm şehrinden söz ediyorum.

- Korkularından bir şey söyleyemiyorlar. Acaba bir şey söylersek bizi de hapse atarlar mı diye korkuyorlar. Ben şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlere sesleniyorum. 14 yıl boyunca ne istedilerse yaptılar. Ama bütün başarısızlıklarını belli gruplara yükleme konusunda ciddi bir başarı elde ettiler.

- Efendim biz bunu yapmayacaktık ama PKK bizi kandırdı, efendim bizi cemaat kandırdı. Ama siz şunu sormadınız: Yav kardeşim size oy verdik de her gelen sizi kandırsın diye mi oy verdik! Herkesin oyuncak haline getirdiği bir iktidar Türkye'yi yönetebilir mi? Elinizi vicdanınıza koyun ona göre karar verin. Türkiye artık bu kadar ağır yükü taşıyamıyor.

- Korkularından bir şey söyleyemiyorlar. Acaba bir şey söylersek bizi de hapse atarlar mı diye korkuyorlar. Ben şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlere sesleniyorum. 14 yıl boyunca ne istedilerse yaptılar. Ama bütün başarısızlıklarını belli gruplara yükleme konusunda ciddi bir başarı elde ettiler.

- Benim hakkımda da 2 yıl 8 ay hapis istemiyle dava açılmış. Değil 2 yıl 8 ay, 2 bin 800 yıl dava açmazsanız adam değilsiniz.

- Hapishanelerde işkence var.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr