Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Cinsel istismar önergesinin AKP tarafından geri çekilmesini kadınların zaferi olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, "Kadınların gücü bu teklifin geri alınmasını sağladı. Türkiye bir bataklığın içine sürüklenmiş durumda. Bu bataklıktan Türkiye'yi kadınlar kurtaracak" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, dün yayınlanan KHK ile 15 Temmuz Şehitlerinin yakınlarına askerlik muafiyeti getirilmesine sert tepki göstererek, "Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, Saray'daki zat da duysun, haindirler. Çocuğunu vatan için şehit veren annelerin göz yaşları arasında ayrım yapılır mı? Şehitler arasında ayrımcılık yapan bir partiden ülkeye hayır gelmez" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Türkiye freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Bunların tek bir düşüncesi var tecavüzcüleri nasıl kurtarırız diye. Bu ülkenin bütün kadınlarına hiç bir ayrım yapmadan teşekkür ediyorum.

Kadınların gücü, bu teklifin geri alınmasını sağladı. İlk kez kadınlar güçlerinin farkına vardılar. Türkiye bir bataklığın içine sürüklenmiş durumda. Bu bataklıktan Türkiye'yi kadınlar kurtaracak.

Bugün geri çekilen yasa önerisi, bir gece yarısı önergesiyle metne girmiştir. Yani komisyonlarda görüşülmemiştir. Ben bildiği mi yaparım anlayışıyla verilmiştir. En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir. 83 kadın örgütü ortak bir bildiri yayınladı. İktidar partisi teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır. Oturup insan gibi görüşmek varken, yeni sorunlara kaynaklı eden önergeleri kabul etmemeliyiz. 

AKP'Lİ KADINLARA SESLENDİ

AKP için oy toplayan kadın kardeşlerime seslenmek isterim. Yıllarınızı verdiniz. Sizin yaptıklarınızın, çocuklarınızın değerini bilmediler. Şimdi artık, o çatının altından ayrılmak zorundasınız. 

Küçük bir çocuğun rızasından nasıl söz edersiniz?

Türkiye'nin derdirne bakın. Onların derdine bakın. Ben merak ediyorum. Bu önerge kimin için verildi? Bunun yanıtını arkadaşlarımız soracak. Sizlerde sokakta sorun. 

Dolar almış başını gidiyor. Yatırımcı gelmiyor. Esnaf siftah yapamıyor. Fakat onlar bunlarla ilgilenmiyor. Onlar tecavüzcüleri hapisten çıkarmakla uğraşıyor. Tekrar sizlere teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir başarıya imza attınız.

"ANALARIN GÖZ YAŞLARI ARASINDA AYRIM YAPILIR MI?"

Bugün yayınlanan KHK ile şehitler arasındaki ayrımı derinleştirdiler. Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, Saray'daki zat da duysun, haindirler. Çocuğunu vatan için şehit veren annelerin göz yaşları arasında ayrım yapılır mı? Şehitler arasında ayrımcılık yapan bir partiden ülkeye hayır gelmez.

Ben son olarak şunu söylemek istiyorum: Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimsenin buna hakkı yok. Çünkü bu ülkenin kadınları var, anneleri var.

Şimdi rejimi değiştirmek istiyorlar. Yargının bağımsızlığından hoşlanmıyorlar. Diyorlar ki, bütün yetkiyi bir kişiye verelim, bu işi bitirelim.

"HAPİSTEKİ GAZETECİLERE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Buradaki bütün kadınlara söylüyorum: Yargı bağımsızlığına hep birlikte sahip çıkacağız. Hapisteki gazetecilere hep birlikte sahip çıkacağız.

Sayın Binali Yıldırım seni uyarıyoruz. Başbakansan koltuğuna sahip çık. Başbakanlığına sahip çık.

FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkaracağız. Çıkarmazsam nametim. Hesap soracağız.

Ben yargılanmaya hazırım. 

Bunların gücü öğretmene yetiyor. Ere, gazetecilere yetiyor. Bunlar gazetecilerden, akademisyenlerden, öğretmenlerden intikam almak istiyorlar.

VEDA HUTBESİNİ OKUDU

Ben diyorum ya bunlarda din iman yok diye. Ben diyorum ya bunların yatacak yok diye. Sevgili peygamberimiz veda hutbesinde şunu söylüyor: Herkes kendi işlediği suçtan sorumludur. Bir kimsenin işlediği suç babasına, annesine, evladına yüklenemez. Peki onlar ne yapıyorlar. Hem müslüman geçiniyorlar hem küçük çocukların nafakalarını ellerinden alıyorlar. Onun için söylüyorum, bunların yatacak yeri yoktur.

Ses sistemimizi bozdular sesimiz duyulmasın diye. Meclis TV'nin yayınını kestiler. Kimse görmesin diye. Meclis başkanına sesleniyorum. Sende onur, ahlak varsa...

Hiç kimse şunu unutmasın sizlere seçme ve seçilme hakkını veren kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dolayısıyla bu büyük adamın bize miras olarak bıraktığı Cumhuriyet'i demokrasiyle taçlandırdığımız zaman huzur içinde evimize gideceğiz.

Eğitim sistemini söz veriyorum, tepeden tırnağa değiştireceğiz.

Eğitim sistemini bozun, o ülkeyi çökertirsiniz. AKP tam da bunu yapıyor.  

AKP'li kadınlara sesleniyorum. Çocuklarınıza ihanet edenleri bırakın. Kadın erkek eşitliğini savunan CHP'ye gelin.

VİDEO - Kemal Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye Hz Muhammed'in Veda Hutbesi ile sert eleştiri

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr