Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, PM toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Hitler faşizminden kaçan öğretim üyelerini ülkesinde ağırlayan bir ülkeyken kendi ülkesindeki akademisyeni kaçıran bir ülke haline geldik. Biz hangi demokrasinin mücadelesini veriyoruz? Aydın geçiniyorlar. Batsın sizin aydınlığınız. Kraldan çok kralcı geçiniyorsunuz. Yanlışa niye yanlış demiyorsunuz. Demokrasinin rafa kalktığını söyleyen ben değilim. İlk söyleyen 30 Mart 2015'te bir diktatör bozuntusu. Parlamenter sistem bekleme odasına girdi diyor.

Ne demek diyor ben onu da tanımıyorum onlar bekleme odasında diyor. Buna ilk tepkiyi vermesi gereken kimdir? Herhalde Meclis Başkanı. Ama korkularından tepki göstermiyorlar. TBMM koltuğu korkacak adamların koltuğu değildir. O koltuk sıradan bir koltuk değildir. O koltuğun hakkını vermek gerekiyor.Düşüncesini açıkladı diye akademisyenleri hapse atarsanız o ülkede demokrasi yoktur.

"Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan parti Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileridir"

Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan parti Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileridir. Öğretim üyelerinin yaptığı bir şey yok. Örneklerini de veriyoruz. 2014 yılında bütün vatandaşlarım iyi dinlesin; PKK konuşlkandığı yerlerle ilgili olarak güvenlik güçleri diyor ki burada silahlı terör unsurları var, 290 yazı yazıyorlar. Hukuk devletinde silahlı unsur olmaz. 282'sinde hayır buna dokunmayın diyorlar. Buna AKP'nin Başbakanı ve Bakanları diyor.

Kılıçdaroğlu AKP'li isimlerin Abdullah Öcalan ile ilgili övgü dolu sözlerini okudu - VİDEO

"Bütün savcılara sesleniyorum"

Bu yardım ve yataklık değil mi? Bunları tutuklayacağınıza öğretim üyelerinden ne istiyorsunuz? Onlar ellerine silah alıp dağa mı çıktı? Sadullah Ergin, 'Öcalan bölgenin politik durumunu reel değerlendirdi'. Lafa bak Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor. Kazayla bunu bir CHP'li ilçe başkanı söyleseydi yer gök inlemişti. Yasin Aktay 'Öcalan dünyanın geleceğini iyi okuyor' diyor. Sen okumazsan o okur tabi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Öcalan'ın düşüncesi bizim de düşüncemiz diyor. Efkan Ala 7 Haziran 2014 'PKK ve AKP doğrudan görüşür' Kazayla CHP ve PKK görüşür deselerde ne olurdu? Öcalan'ın layları okuma becerisi var diyor. Sende olmadığına göre seni kandırıyor demekki.i Orhan Miroğlu: PKK bir terör örgütü değildir diyor. Peki arkadaşlar terör örgütüne yardım ve yataklık yok mu? Savcı bir soruşturma açtı mı? Bütün savcılara sesleniyorum.

İçinizden bir tane adam gibi adam, bir hukukçu istiyorum, namuslu bir adam istiyorum. Çocuklarına iyi bir gelecek bırakmak isteyen bir hukukçu istiyorum.

"200 ton bomba şehirlere yerleştirilirken bu ülkede emniyet neredeydi?"

Üç akademisyeni hapse atacaksın bütün rezalete göz yumacaksın. Dönemin Başbakanı diyor ki 'Evet silah depoladılar biz de valilere talimat verdik dokunmayın diye' diyor. Daha da ötesi 13 Şubat 2016 PKK çözüm sürecinde 200 bin ton bombayı şehirlere doldurdu. 200 ton bomba şehirlere yerleştirilirken bu ülkede emniyet neredeydi. Vergi daireleri kuruyor, ses çıkarmadı hükümet. Mahkeme kurdular, ses çıkarmadılar. 

Bugün gelen her şehidin sorumlusu değil mi? Bunlar vatana ihanet değil mi? Devletin hangi memurunun isminin önünde Cumhuriyet yazar. Bir siyasal iktidarın kölesi olmak Cumhuriyet savcılarına yakışmaz.

Öğretim görevlilerine dokunuyorsun sırtı kalın olanlara dokunamaıyorsun.

26 Ocak'ta Hüseyin Çelik şunu yazıyor; PKK ağır silahlarla gelip şehre yerleşmişse bunda sorumlu bir çok yetkili ve etkili olması gerekli.

7 Haziran sonrası millet kaosu seçti dedileri. Oy verin tek başına iktidar olalım şehit cenazesi gelmeyecek analar ağlamayacak dediler. Hiç birisi olmadı.

Otobüs kullanan şoför de kendisine sorsun; bu memleketi ben mi bu hale getirdim. Rize'deki Urfa'daki vatandaşım da kendisine sorsun. Yoksa bu işin sorumlusu bu ülkeyi yönetenler mi? Bunların gitmesi lazım. Türkiye daha fazla savrulmadan bunların gitmesi lazım. Türkiye kurucu ayarlarına dönmesi lazım. Durup dururken ne oldu da Esad kardeşinle bir anda düşman kesildin. Millete hesabını verdin mi? Geçen hafta Arap Birliği Türkiye'deki bürosunu kapattı. Çünkü bütün araplar Türkiye'yi düşman görüyorlar. Suriye, Irak, İran, Libya'yla bütün ilişkilerimizin değişmesi lazım. Terör tek başına bir partinin aşabileceği sorun olmaktan çıktı.

"Türkiye daha fazla bu yükü kaldıramaz"

Türkiye daha fazla bu yükü kaldıramaz; Meclis Başkanı'nın liderlerle toplantı yapması lazım. Türkiye'ye karşı sorumluluğu var. Kimse sorumluluktan kaçmamalı. Madem ki bu Meclis gazi meclistir, terör sorununu çözmek için de bir araya gelmeliyiz. Bu mesele milli bir sorun haline gelmiştir. Farklı şeyler düşünebiliriz. Ama terör konusunda bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi lazım.

Eline silah alan kim varsa hepsine karşı onurlu bir duruş sergilememiz lazım. Bütün emslek kuruluşlarının böyle davranması lazım. 14 yıldır Türkiye'yi bataklığa sürüklediler.

'Terörle yaşamayı öğretmeye çalışıyorlar'

"Bize terörle yaşamayı öğretmeye çalışıyorlar. Kendi kanallarında, kendi gazetelerinde söylüyorlar. Bizim terörle yaşama talebimiz yok. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Birilerinin beceriksizliğini neden halka mâl ediyorsunuz

Ben bu iktidarla yaşamaya mecbur değilim. Ben terörle yaşamaya mecbur değilim. Ben huzur içinde yaşamak istiyorum. Sokaklarda, caddelerde, AVM'lerde, parklarda rahat gezmek istiyorum. 14 yılda Türkiye'yi bu hâle getirdiler. Bunların kafasında uygarlık diye bir kadro yoktur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr