CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sadece kendi sorunlarını çözdüler, aile boyu malı götürdüler, biz de buna izin vermeyeceğiz” derken, “Biz bunları söyleyince ‘nasıl yapacaksınız’ diyorlar bize. Yaparız biz, para var, pul var, her şey var ama parayı namuslu adama teslim edeceksin ki bunlar olsun, parayı yürüten adama teslim edersen bunların hiçbirisi olmaz” dedi.

“BEN GÜNÜN 24 STİ ELİMDEN GELSE ÇALIŞIYORUM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun’da yapımı tamamlanan köprülü kavşak projesinin açılışını yaptı. Açılışta konuşan CHP lideri özetle şunları söyledi:

“Slogan atmak kolay ama gereğini yapacağız, daha fazla çalışacağız, dahi iyi çalışacağız, herkesi ikna edeceğiz. Türkiye’nin geleceği konusunda herkesin endişesi var. Herkes diyor, ‘Ne olacak bu memleketin hali’ diye, ‘Nereye gidiyor Türkiye’ diye. Biz genlerimizde Kuvayı Milliyenin ruhunu taşıyan bir siyasal gelenekten geliyoruz.

Biz dedelerimiz bize nasıl daha güzel bir Türkiye bıraktılarsa biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye, işsizliğin olmadığı, herkesin özgürce yaşadığı bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız.

“GİDECEKSİNİZ CHP’YE OY VERMEMİŞ VATANDAŞA SORACAKSINIZ”

Nasıl çalışacağız. Ben günün 24 saati elimden gelse çalışıyorum. Sizin 24 saat çalışmanıza gerek yok. Sadece günde 10 dakika Türkiye’nin durumunu birilerine anlatacaksınız. Gideceksiniz CHP’ye oy vermemiş vatandaşa soracaksınız, Türkiye’nin bu sorunları neden böyle oldu.

"2002’DE TÜRKİYE’Yİ DEVRALDILAR, TERÖR VAR MIYDI, YOKTU, ŞİMDİ KAN GÖLÜNE DÖNDÜ”

2002’de Türkiye’yi devraldılar, terör var mıydı, yoktu, şimdi kan gölüne döndü, kim yaptı, kim iktidardaydı, asıl sorumluları bulup milletin önüne çıkarmak zorundayız.

Gidip birilerine söz vermek, sonra sözden vazgeçmek, sonra Türkiye’yi bir silah deposu haline dönüştürmek onların göreviydi, yaptılar ama bizim görevimiz Türkiye’de bütün sorunları başta terör çözmektir. Türkiye’de bu sorunu çözecek tek parti var, o partinin adı CHP’dir.

14 yıldır ne yaptılar, Türkiye’nin hangi sorununu çözdüler.

“AİLE BOYU MALI GÖTÜRDÜLER”

Sadece kendi sorunlarını çözdüler, aile boyu malı götürdüler, biz de buna izin vermeyeceğiz, bunun hesabını soracağız, ben açıkça şunu söylüyorum, bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, eğer Türkiye’nin geleceğinden endişe ediyorsan, Türkiye çağdaş uygarlık düzeyini aşsın diyorsan, Türkiye şu veya bu şekilde birileri açısından alay konusu olmasın istiyorsan yönünü CHP’ye vereceksin.

Birlikte olacağız, güç olacağız, beraber olursak güçlü oluruz.

İşsizliği bitirmek yetmez yoksulluğu da bitireceğiz, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyoruz.

“PARAYI NAMUSLU ADAMA TESLİM EDECEKSİN”

Biz bunları söyleyince ‘nasıl yapacaksınız’ diyorlar bize. Yaparız biz, para var, pul var, her şey var ama parayı namuslu adama teslim edeceksin ki bunlar olsun, parayı yürüten adama teslim edersen bunların hiçbirisi olmaz.

6 milyon işsizimiz var. Her 4 üniversite mezunundan birisi işsiz. 17 milyon fakirimiz var.

“4 YILLIK YETKİ İSTİYORUM”

4 yıllık yetki istiyorum, 4 yıllık yetki verin bakın bakalım, Türkiye nereye gidiyor. 4 yıllık yetki verin.

CHP’ye oy vermeyen vatandaşlarıma sesleniyorum.

“TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ ZEMİN KAYBEDİYOR"

Adalet ve Kalkınma Partisine oy verdin, başımın üstüne, hiçbir zaman niçin oy verdin diye sormadım. Ama bugün Türkiye’nin geldiği noktaya bakın, ciddi bir karamsarlık var ve Türkiye’de demokrasi zemin kaybediyor.

Mütedeyyin kardeşlerim de ‘Efendim işte CHP’ye oy verebiliriz ama verelim mi, vermeyelim mi’, eğer kul hakkı yemek İslamiyette en büyük günahsa kul hakkı yemeyen partiye yüzünü dön kardeşim.

Yeniden silkinmemiz ve kendimize dönmemiz gerekiyor.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr