100 gün önce evleri basılarak gözaltına alınan arkadaşlarımızın eşleri ve yakınları CHP Grup toplantısına katıldı.  Arkadaşlarımızın yakınları tutukluluğun son bulmasını istiyor

CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Onurlarıyla ve dik duruşlarıyla kimseye ödün vermedikleri için ordalar. Hepimiz onlarla onur ve gurur duyuyoruz. 100 gündür Cumhuriyet'in yazarları tutuklu. 100 gündür iddianame yok, belli ki bir yerden talimat bekliyorlar . Onların bir an önce kapalı cezaevinden yarı cezaevine dönmelerini bekliyoruz. Çünkü Türkiye şu anda yarı açık cezaevi konomunda.  

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 

Parlamentodan istediğin kanunu çıkarıyorsun, Milli irade bir iarde beyan ediyor, gereği yapılıyor. Neden şimdi parlamento yetkisini bir kişiye devrediyor? Bu sorunun cevabını her vatandaşa sorun! Bu simitçi olabilir, sanayici olabilir! Bu soruyu sorun ve bu cevabını biz milmiyoruz, siz de bilmiyorusunuz deyin ve hayırla perçinleyin. 

Şimdi bütün yetkiler bir kişide, bir kişiyi kandırdınız mı devletin bütün organlarını teslim ediyorsunuz! Bir kişi her şeye muktedir olacak! Son derece tehlikeli bir şey arkadaşlar! Şu soruyu da sorun, 15 yıldır iktidardalar. Bakanlar da kendilerinde. Bakanlıklar da Başbakanlık da kapanıyor. Başkan ve yardımcıları olacak. Bunlar neyi eksik yaptılar? O zaman niye değiştiriyorsunuz? Bu sorunun cevabı da yok arkadaşlar. Bu iki soru en temel sorun! Başbakan'a soruyorum, Bahçeli'ye soruyorum cevap alamıyorum 

Bu değişikliği istikarar için yapıyoruz diyor. 15 yıldır istikarar getiremedik diyorlar yani Türkiye'yi yönetemediklerini itraf ediyorlar. Bu değişiklikle çift başlılığı önleyeceğiz. Aslında yaptıkları çift başlığı anayasal kurum haline getirmek! Başkan hem ülkenin başkanı hem de partinin genel başkanı. Hem tarafsız hem taraflı! Bunun neresi tek kişi oluyor, tek başlı oluyor. Başkan'ı Vali temsil edecek, mensubu olduğu partinin il başkanı. Al sana iki başlık sistem. Bu anlattıklarım doğru değildir diyorlarsa çıksın söylesinler! Asıl devlette çift başlılığı böyle getirmiş oluyorlar.

 Hukuksuz tutuklamalarda 100. gün

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr