İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Süleyman Şah Üniversitesi'nde görev yapan 72 akademisyen hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olduğu ve örgütün gizli haberleşme programı 'Bylock' kullanıcısı olduğu iddiasıyla gözaltı kararı çıkardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kapatılmadan önce üniversitede çalışan eski akademisyenlerin yakalanması için 17 ilde 92 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis ekipleri, yaptığı operasyonda 29'u İstanbul'da olmak üzere toplam 37 akademisyeni yakalayarak gözaltına aldı. 5 akademisyenin ise geçtiğimiz günlerde düzenlenen başka bir operasyonla gözaltına alındıkları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda hakkında gözaltı kararı verilen 20 akademisyenin yurtdışında olduğunu tespit ederek, 10 akademisyenin ise yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Gözaltına alınan akademisyenler  sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr