2013 yılı Mayıs ayında Melis Alphan’a konuşan Kezban Hatemi’nin oğlu Mehmet Ali Hatemi annesine dair bazı iddialarda bulunmuştu. Mehmet Ali Hatemi, röportajda annesinin kendisini akıl hastanesine kapattığını öne sürmüştü. Röportajdan 2 yıl sonra Ağustos 2015’te başka bir gazeteye konuşan Kezban Hatemi, oğlunun iddialarını yalanlayarak, “Öküzün altında buzağı aramaya kalktılar. O röportajı yapanların çok ciddi hasta olduklarına inanıyorum. Oğlumu kullandılar” demişti.

Kezban Hatemi’nin oğluyla röportajı yapan Melis Alphan’ı hedef alması üzerine, Alphan sosyal medya hesabından “Bu kadın bir yalancı. Şimdi ona yalancı dediğim için bana dava açsın” diye mesaj yazdı. Bunun üzerine Kezban Hatemi’nin kendisine dava açtığını duyuran Melis Alphan, “Kezban Hatemi’nin bana hakaret ettiği röportajı okuyup Twitter’a ‘bu kadın yalancı’ yazdım diye iddianame hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Dava 3 Haziran’da
İddianamede, Melis Alphan hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istenirken, cezanın alenen ve basın yoluyla işlendiği gerekçesiyle de artırılması talep edildiği belirtildi. Davanın 3 Haziran’da İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr