KESK Antalya Şubeler Platformu'nun 29 Mayıs'ta saat 13.00'da Aydın Kanza Parkı'ndan başlayarak düzenleyeceğini duyurduğu 'Laik Eğitim, Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz' mitingi, Antalya Valiliği'nce ertelendi. KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ayar, Burdur, Isparta ve Konya'dan da KESK'e bağlı sendikaların katılacağı mitingin ertelenme kararına, Bölge İdare Mahkemesi'nde itirazda bulundu.

Tertip komitesi üyeleriyle Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen Mustafa Ayar, yaptığını açıklamada, "Antalya Valiliği, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün isteğiyle 'Ülkemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığından provakatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, kamu güvenliği ve düzeni bozula bileceği' bahanesiyle mitingin yapılmasını uygun görmemiş ve ertelemiştir" dedi.

Ayar, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Bir il sınırı içinde aynı gün içinde birden çok toplantı yapılmak istenmesi halinde vali, güvenlik kuvvetlerinin bu toplantıların güvenlik içinde yapılmasını yeterli olmadığı kanısına varırsa, toplantılardan bir kısmını 10 günü aşmamak üzere bir kez erteleyebilir. Bu ertelemede müracaat önceliği göz önünde bulundurulur. Ertelemenin kaç gün süreyle verildiği belirsizdir. Erteleme kararı tamamen yanlış ve hukuksuzdur."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr