“Laik Eğitim, Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmiyoruz! Baskı, Sürgün ve İşten Atmalara Karşı Alanlardayız!” konulu mitingler 28 Mayıs’ta Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Adana, Samsun’da, 29 Mayıs’ta da Antalya, Trabzon, Van’da yapılacak. KESK heyeti mitinge destek için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü. KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, görüşmede “Mitinglerin öncülüğünü yapsak da mitinglerimiz KESK mitingleri olarak görülmemeli, ortak talepler doğrultusunda her kesimin mitinglere güç vermesi anlayışı içindeyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu da sivil toplum örgütlerinin mücadelelerini önemsediklerini, KESK’in taleplerini olumlu karşıladıklarını, mitinglere CHP olarak destek vereceklerini söyledi. KESK yönetiminin önümüzdeki günlerde mitinglere destek için HDP ve sivil toplum örgütleri ile de görüşme yapacağı öğrenildi.

Bu arada KESK miting için bildiri de hazırladı. Türkiye’nin yüz yüze olduğu ikilemin giderek keskinleştiğine işaret edilen bildiride “Ya başkanlık sistemi adı altında koyu bir diktatörlük rejimi kurumsallaşacak ya da köklü bir demokratikleşmenin yolu açılacak. Henüz iş işten geçmedi” denildi. Laikliğin demokrasinin olmazsa olmazı olduğuna işaret edilen bildiride “Çok renkli bir birlikte yaşam” tasavvurunun tek renkli bir “kapkaranlığa” dönüştürülmek istendiğine işaret edildi. Bildiride, “hareket halindeki dinamikleri ve çokluğuyla Türkiye toplumunun böyle bir cendereye tıkıştırılamayacağı” vurgulandı. Bildiride ayrıca “Dayatılan bu cendereyi parçalayabilir ve tekçi bir saltanat yönelişini durdurabiliriz” de denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr