Geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen olayda, İzmit Kandıra yolunun Çayırköy mevkiinde naylona sarılan bir kadın cesedi bulundu. Elleri bileklerinden kesilen, dövüldüğü ve iple boğularak öldürüldüğü tespit edilen kadının Nuran Dutlu olduğu belirlenirken, jandarmanın kurduğu 15 kişilik özel ekip cinayeti aydınlattı. Jandarmanın operasyonu ile yakalanan Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklandı. Muhammet Yıldız, ifadesinde Nuran Dutlu'yu Bursa'da öldürdüğünü, kendisine 5 bin lira borcu olduğunu, borcununu ödememesi nedeniyle çıkan tartışmada iple boğduğunu, ellerini keserek ufak parçalara böldüklerini, daha sonra klozete attıklarını, cesedi Kandıra yolunda attıklarını belirtti.

Bugün Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Emeği Derneği üyeleri ile Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Görmüş ile babası Hüseyin Görmüş adliyenin önünde bir araya gelerek, 'Kadın cinayetlerine indirimler uygulanmasın' yazılı pankart açtılar. Kızının fotoğrafına sarılarak ağlayan Nuran Dutlu, "Kızım hunharca katledildi. Adalet istiyorum. Katiller iyi halden yararlanmasınlar. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alsınlar. Adalet istiyorum. Kadın cinayetleri son bulsun" dedi.

NURAN DUTLU İÇİN ADALET İSTİYORUZ
Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu Kocaeli Temsilcisi Kübra Özkan ise yaptığı açıklamada, "Nuran kardeşimizin katillerine indirim yok demek için buradayız. Biz kadın cinayetlerindeki iyi hal ve tahrik indirimleri son bulana kadar kadınları koruyan yasal düzenlemeler yapılana kadar, bir tek kadın kardeşimiz öldürülmeyene kadar mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr