Olay, saat 15.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Karacaoğlan Caddesi Konuksever Apartmanı girişindeki dükkanın önüne gelen 59 yaşındaki Halil Arslan, işyerinin kendisine ait olduğunu ve kirasının ödenmediğini iddia etti. Elinde benzin dolu pet şişe ile çakmak bulunan, kaldırıma ise 'TC hükümetine duyurulur. Bugün burada niyet ödeyeceğim' yazılı bir karton bırakan Arslan, dolandırıldığını iddia ederek yardım istedi. Arslan, daha sonra üzerinden çıkardığı gömleğe benzin döküp yaktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi.

POLİS İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Arslan polise, kiracısı olan kişinin iflas ettiğini, sonrasında mobilya işi yapan birine burayı devrettiğini, devralan kişinin ise kendisine kira ödemeyip dükkandan çıkmadığını anlattı. Arslan, mobilya dükkanını işleten kişinin dükkandan çıkmak için de 50 bin lira istediğini öne sürdü. Polis, "50 bin lira için bunu yapma, gel konuşarak sorunu çözelim" diyerek Arslan'ı sakinleştirmeye çalıştı.

KURTARDI ELİNİ ÖPTÜ VE ADINI SÖYLEMEDEN UZAKLAŞTI

Polisin sakinleştirmeye çalıştığı sırada Arslan'ın arkasından dolaşıp beline sarılan bir vatandaş, elinden benzin dolu pet şişeyi aldı. Arslan'ın elini öpen ve sarılarak sakinleştirmeye çalışan vatandaş, daha sınra olay yerinden uzaklaştı.
Ardından ağlayarak yaşadıklarını anlatan Arslan, Almanya'dan geldiğini, 4 çocuk babası olduğunu aktardı. Arslan, psikolojik sorunları olduğunu, 30 bin lirayı bulan dükkan kirası ödenmediği için maddi anlamda zor günler geçirdiğini dile getirdi. Bir süre sonra gelen Arslan'ın eşi de polisten kocasına kötü davranmamasını istedi.
Daha sonra sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Arslan, hastaneye götürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr