Muğla'nın Seydikemer İlçesi’nde keçi otlatmaya çıktığı Babadağ’da kaybolan ve saatler boyunca aranan çoban 42 yaşındaki Hüseyin Gökmen ölü bulundu. Gökmen'in sırtından vurularak öldürüldüğü saptandı. Çevrede 3 boş fişek bulundu.

Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi Dip Mevkisi’nde hayvancılıkla uğraşan evli 2 çocukbabası Hüseyin Gökmen, 150 keçisini otlatmak için dün saat 08.00 sıralarında evinden çıktı. 1965 rakımlı Babadağ’ın eteklerindeki Akbel Mevkisi’nde keçi otlatan Gökmen’i saat 12.00 sıralarında eşi Teslime Gökmen cep telefonundan aradı. Eşiyle konuşarak keçileri otlattığını ve iyi olduğunu söyleyen Hüseyin Gökmen’den bir daha haberalınamadı. Keçiler akşam saatlerinde başıboş şekilde eve dönerken, Gökmen açık olmasına karşın cep telefonu çağrılarına cevap vermedi. Gökmen’in hayatından şüphe eden ailesi saat 20.00 sıralarında Seydikemer’e bağlı Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı’nı arayarak durumu bildirdi. Arazinin dağlık oluşu nedeniyle bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi yönlendirildi.

3 KİLOMETRE ÇAPINDA ORMANLIK ALANDA ARANDI

Bölgeye giderek Gökmen’in yakınlarıyla buluşan kurtarma ekipleri, 2 kişilik gruplara ayrılarak ormanlık alanda el fenerleriyle aramaya çıktı. Aramalara Aramalara bir süre sonra 11 kişilik Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi de katıldı.

Jandarma ekipleri ise cep telefonu sinyalinden Gökmen’in yerini belirlemeye çalıştı. Telefonun sinyal verdiği bölgenin Babadağ’ın diğer yakasındaki Boğaziçi Mahallesi’nde bir ormanlık alan olduğu belirlendi. Bir baz istasyonundan alınan noktanın çok sağlıklı olmadığı belirtilmesine karşın UMKE ekipleri bölgeye yöneldi. Ancak Gökmen’in kaybolduğu noktaya 11 kilometre mesafedeki bölgede yapılan aramalardan da sonuç alınamadı.

3 BOŞ FİŞEK BULUNDU...

Saat 04.00 sıralarında son verilen aramalara günün ağarmasıyla beraber tekrar başlandı. UMKE ve AFAD ekipleri, çalışmalarını Babadağ’ın bitişiğindeki Mendos Dağı’na kaydırdı. Sabah başlayan çalışmaların ardından saat 11.00 sıralarında ekipler Dokuz Göller Bölgesi’nde Hüseyin Gökmen’i hareketsiz yatarken buldu.

Yapılan incelemede Hüseyin Gökmen’in sırtından vurularak öldürüldüğü saptandı. Çevrede yapılan incelemede boş 3 fişek bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr