Olay, geçen 2 Haziran'da Gaybiefendi Mahallesi Akdoğan Sokak'ta meydana geldi. Bir motosiklet sürücüsünün trafikte tehlikeli hareketlerde bulunduğu ihbarı üzerine polisler harekete geçti. Polis ekipleri, 43 SN 053 plakalı motosikleti durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayan motosikletli kaçınca kovalamaca başladı. Sürücünün arkasında bulunan kişi yavaşlayan motosikletten indi. Bu kişiyi yakalamak isteyen polis memuru Engin Balcı'nın tabancası 43 A 4142 resmi plakalı ekip otosundan inerken kazara ateş aldı. Silahtan çıkan mermi Balcı'nın sol kasığına isabet etti.

Yaralanan Engin Balcı ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaçan İ.T. ve Y.A.'yı polisler Perli Mahallesi'nde yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüpheli ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi süren polis memuru Engin Balcı, bu sabaha karşı kurtarılamadı. Balcı'nın cenazesinin memleketi olan Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne götürülerek burada toprağa verileceği belirtildi.

TÖRENLE UĞURLANDI

Kütahya'da motosikletliyi kovalama sırasında ekip otosundan inerken tabancası kazara ateş alıp kasığından yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Engin Balcı için tören düzenlendi.

Şehit polis Engin Balcı'nın bayrağa sarılı tabutu hastane morgundan alınarak Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipler Amirliği bahçesine getirildi. Buradaki törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, Erkan Balcı'nın eşi Elif Balcı, 2 hafta önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve koltuk değnekleriyle gelen oğlu Kadir Balcı ile emniyet ve jandarma mensupları katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Emniyet Müdürü Hasan Çevik, "Görevi başında suçluyu yakalamaya çalışırken yaralanan polis memuru Engin Balcı hastaneye kaldırılmış, yapılan tüm müdahale ve tedaviye rağmen kurtarılamayıp şehit olarak hakka yürümüştür" dedi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Engin Balcı'nın eşi Elif Balcı ve oğlu Kadir Balcı'ya başsağlığı diledi. Elif Balcı, Vali Yılmaz'a "Eşim bana daha önce söylemişti. 'Şehit olacağım, sen de ağlama dik dur' demişti. Dediği oldu ve şehit oldu, ağlamayacağım" dedi.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün yaptığı duanın ardından polis memuru Engin Balcı'nın tabutu arkadaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Balcı, toprağa verilmek üzere Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne götürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr