12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AKP 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilen Özdağ, geçen pazar günü yapılan 2. AKP Olağanüstü Kongresi'nde MKYK'ya giremedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çizik yiyen ve Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yazısına "Vefa, hakkı verilince güzel bir meziyettir. Herkes vefasızlıklardan dem vurur, bir başkasından vefa bekler. Kimse kendinin de vefa göstermekle mükellef olduğunu düşünmez. Oysa vefa çift taraflıdır, karşılığı olmayan vefa, vefa değil biattır" ifadeleriyle başladı.

ORTADOĞU'NUN NE KADAR HASTALIĞI VARSA...

"Ortadoğu’nun ne kadar hastalığı varsa transfer edilerek bir iç sorun haline getiriliyor. Bu gibi durumlarda dikkatlerin milli varlığımızı hedef alan tehditlere yönelmesi gerekir. Kişiye odaklı bir siyaset hem itibar kaybettirir, hem de var olan sorunları içinden çıkılamaz hale getirir" diyerek Erdoğan'ı eleştiren Özdağ, şunları yazdı: "Gücün tek elde toplanması her şeyin çözümü olsa bugün Suriye’de, Irak’ta, Libya’da olanların hiç biri yaşanmazdı. Aslolan devlet yönetimine mümkün olduğu kadar çok aklı dahil edebilmektir. Eskiler bir elin nesi var çok elin sesi var demişlerdi. Bu sözü bugün bir aklın nesi var, çok aklın sesi var diye düşünmek gerekir. Öyle sorunlar yaşıyoruz ki çok farklı akılların devreye girmesi, bilgi ve tecrübelerin birbirine eklenmesi gerekir. Aksi takdirde içinde olduğumuz sarmaldan kurtulabilmemiz çok zor".

AKP'de ilk tasfiye

"GİTTİKÇE PROFİL DÜŞÜYOR"

"Siyasetin adaleti yoktur" diyen Özdağ, Binali Yıldırım'ı hatırlatan şu ifadeleri kullandı: "Gittikçe siyasetin siyasetçinin profili düşüyor. Şahsi yeteneklerin yerini, bütün yeteneklerden vazgeçmek alıyor. Halbuki zor problemleri ancak kabiliyetli, yüksek ahlaklı, çalışkan siyaset adamları ile aşabilirsiniz."

"Ülkeyi yönetenler nasıl olurlarsa yönetilenler de öyle olur. Toplumdaki her hastalık yukarıdan aşağıya sirayet eder, aşağıda ne varsa yukarıda da o vardır veya tersi ile söylemek gerekirse yukarıda ne varsa aşağıda da o olur" diyen Özdağ, "tarihin çöp tenekesi uçurumun kenarında bile bir araya gelemeyen milletlerle doludur." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr